Gostilna vintgar

tema je zaklenjena

HamerPup  

član od: 12.8.2008

sporočila: 1

12. avg 2008 6:26

Ok, ne morem maj, da se ne oglasim. Preberem tale post prvič, se malo zamislim, preberem drugič, pa mi je nekaj popolnoma jasno. Zavili ste v vaško gostlino, kjer definitivno priporočajo postrvi na tak in drugačen način. Wc-ji tudi po kakšnih fancy lokalih niso vedno popolnoma čisti, ampak, pustimo to, ker ste tudi vi kmalu pozabili na nečistočo. Ok, naleteli ste na mladega natakarja, ki je tam preko počitnic in če vam je šel tako zelo na šivce in bil tako nevljuden, zakaj za hudiča niste na licu mesta poklicali šefa, ali to zapisali v knjigo pritožb? Naročili ste lignje. Ali mislite, da jih lovijo sami? Ali še bolje, da jim jih v zakotno vas, kjer ste sami napisali, da se ne moreta srečati dva avtobusa, pripeljejo vsak dan sveže? Ah, dajte no. Z jajcem, brez jajc, z moko... Ja, hudiča, če vas je že wc in slaba izbira pijač presenetila, kaj pša ste pričakovali od take gostilne, ki leži sredi kmetov? Meni že vaš ironičen način pisanja ni všeč, kaj šele, da bi sedel za sosednjo mizo in vas poslušal. A pisanje po internetu vas je pa osrečilo, če tam, kjer bi morali, niste upali povedati o vseh peripetijah? Mhm, sem z Gorenjske, omenjene gostilne še nisem obiskal, če pa bi jo, bi najbrž naročil ribe. Če bi hotel kvalitetne lignje, bi pač zavil nekaj denarcev več, se zategnil do Bleda in v Pegleznu lepo kot gospod pojedel lignje, brez tobaka, s kolikor toliko čistimi wc-ji in najbrž (zagotovila ni) brez neprimernih dodatkov h kruhu. Upam, da ste se z izliotjem izkušenj z nami potolažili. Ampak naslednjič pa, ko boste zavili v vaško gostilno z eno specialiteto, ne pričakujte nič drugega. Ampak, tako je samo moje mnenje.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

12. avg 2008 8:34

RadaJem je napisal/a:
Meni se pa ne zdi nič narobe, če opozori na takšne polomije. Tega si ne bi smeli privoščit v nobeni restavraciji in logično je, da je besna kot ris. Če te v gostilni pričaka spodobna postrežba in okusna hrana, je to nekaj normalnega, in res ne vem, zakaj bi morala okoli razlagat, da so bili natakarji normalni in hrana neoporečna. To je njihova dolžnost in za to plačamo račun. RadaJem

Seveda ni narobe, nisem trdila tega. Ne strinjam pa se s tem, da pozitivnih, dobrih stvari ni treba pohvaliti, ker so samoumevne. V Ocenah lokalov je ravno to bistveni del. Tako lahko marsikdo prebere izkušnje v lokalih (tudi zelo različne v istem lokalu...).

Pozitivna motivacija, pohvale, ki jih menda vse preradi pozabljamo, znamo pa kritizirati...časopisi, polni negativnega, senzacionalističnega,...dobrega pa se nikomur ne zdi smiselno pisati (z utemeljitvjo, da to ljudi itak ne zanima...)... Tako ni prav. Tako je moje mnenje.

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

12. avg 2008 8:43

Prav je,da se take gostinske polomijade obelodanijo.Ni pa mi všeč,da se še posebej poudarja,da kot bi bilo vsi gorenjci nekako zoprni,nedostopni,skratka to se dogaja na Gorenjskem. Meni se je nekaj podobnega že zgodilo.Smo pa odšli in po gorenjsko nismo plačali. Majdina

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

12. avg 2008 8:55

Meni se pa zdi kar prav, da nekdo opozarja na take šlamparije. Pri nas je tega preveč. Ne zdi se mi prav, da moraš plačati hrano, ki je niti pojesti ne moreš. Če ponujajo na jedilnem listu lignje, naj bodo vsaj užitni. Če vsi mižimo na eno oko, je logično, da se standardi v gostilnah znižujejo. In ko ti ob pritožbi rečejo, da si prvi in edini, ki se je do zdaj pritožil, mi dvigne pokrov. Jaz sem tista, ki plača in imam pravico izraziti nezadovoljstvo. Pa nisem malenkostna. Vedno, ampak res vedno, pa pohvalim kuharje in natakarje, kadar sem zadovoljna. In vedno, res vedno povem, kadar nisem. rosie

Anais  

član od: 7.12.2004

sporočila: 5

12. avg 2008 9:23

HamerPup je napisal/a:
Ok, ne morem maj, da se ne oglasim. 1 Preberem tale post prvič, se malo zamislim, preberem drugič, pa mi je nekaj popolnoma jasno. Zavili ste v vaško gostlino, kjer definitivno priporočajo postrvi na tak in drugačen način. 2. Ok, naleteli ste na mladega natakarja, ki je tam preko počitnic... 3. Naročili ste lignje. Ali mislite, da jih lovijo sami? Ali še bolje, da jim jih v zakotno vas, kjer ste sami napisali, da se ne moreta srečati dva avtobusa, pripeljejo vsak dan sveže? Ah, dajte no. Z jajcem, brez jajc, z moko... 4. A pisanje po internetu vas je pa osrečilo, če tam, kjer bi morali, niste upali povedati o vseh peripetijah? 5. Upam, da ste se z izliotjem izkušenj z nami potolažili. Ampak naslednjič pa, ko boste zavili v vaško gostilno z eno specialiteto, ne pričakujte nič drugega. Ampak, tako je samo moje mnenje.
1. Ne verjamem, da je to ravno vaška gostilna, če je locirana ob naravni znamenitosti Slovenije. Obiskujejo jo večinoma turisti in predstavljajte si njihove reakcije na tako hrano in postrežbo... 2. Veliko nas je delalo v času študija med počitnicami, pa se nismo tako obnašali. Spoštovanje in bonton, dragi moji! 3. Lignje jem tudi v drugih restavracijah, ki NISO specializirane zanje in so PEČENI! Berite natančneje. Ne moreš postreči surovih lignjev, pa če si še ne vem kako specializiran samo za no stvar! 4. Mi smo popolnoma vse povedali že na licu mesta, pa je ljudem tam bilo malo mar za to! Vidim, da ste precej površno brali. 5. Tega nisem napisala, da bi se potolažila, ampak , da posvarim vse morebitne, Vintgar gostilne, želeče ljudi. In zato se ta forum imenuje pisma bralcev. V pismih izražamo svoja mnjenja in želje in še marsikaj! Hey, nisem popolna, se pa trudim! :) Anais

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

12. avg 2008 9:32

Dajte no... Če bi s takimle postom pohvalila neko zadevo, bi rada videla tale kurnik, kako bi šlo perje, pa še kaj v luft, češ da dela reklamo.

Meni se zdi prav, da je napisala, kar je napisala. (In nimam problemov z videnjem in dojemanjem zadeve, se mi ne zdi žaljivo, nestrpno). Pa je stvar ravnotežja, kako se napiše neko zadevo, pa tudi kako se nanjo odzove.

lidka

Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 12. avg 2008 09:49:46

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

12. avg 2008 10:26

Se mi zdi, da mora biti res hudo, da nekdo napiše tak post, kot je napisala Anais. Vsaka zgodba ima sicer dve plati, ampak vseeno. Sem dobila občutek, da če bi bilo osebje nekoliko bolj prijazno, iz kakšne napake pri strežbi naredilo hec, bi tudi družba, s kaetro je bila Anais, bila bolj prizanesljiva in post ne bi bil tako našpičen.

 

Ker mene tudi ob napakah, ki jih doživim, najbolj razjezi, če se nekomu gladko žvižga za njegovo delo in to tudi na glas in brez zadržkov pove. Če pa vidim, da ljudem ni vseeno in da pripombo primerno obravnavajo, je ozračje v trenutku drugačno in se vse lepo zmenimo.

 

Moja nedavna izkušnja: v znani mariborski restavraciji v središču mesta, ki stavi na presežke, sva bili s prijateljjco na kosilu. In se je zgodilo, da so nama prinesli glavno jed, ko še niti pogrinjka (zelo dober kruh z nekim posebnim namazom) nisva pojedli. In kaj se je zgodilo? Natakr je stal s krožnikom z glavno jedjo v roki in čakal, da midve, z nožem v rokah in grižljajem v ustih, na mizi narediva prostor, da nama je gor zbasal glavno jed. Da je ob tem pozabil prinesti pijačo, ki sva jo že zdavnaj naročili, ne bi niti omenjala.

Da se mi to zgodi v vaški gostilni, ne bi niti trepnila. Da pa se mi to zgodi v restavraciji, ki stavi na svoj prstiž....no, kaj kmalu ne grem tja, lastniku pa sem poslala mail z natančnim opisom dogodka in čakam na odgovor.

 

Se pa strinjam, da je korektno do zelo dobro opravljeno delo nekaj običajnega, in da zato kakšne posebne nagrade ali pohvale niso potrebne. Te so za presežke.

 

Mamamia

mamamia

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

12. avg 2008 10:43

Evo, jaz sem zadnjič jedla nekaj napol užitnega, pogretega v MW, v "naj bi bila" fensi mehiški restavraciji.

Zakaj sem bila tiho? Ker smo imeli tako nakuliranega natakarja, da sem tisto hrano spregledala. Me pa tja res lep čas ne bo nazaj, zaradi kvalitete postreženih jedi.

lidka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

12. avg 2008 11:50

Jaz bi se pa spotaknila ob tisto "vaška" gostilna, kot nekateri pravite, da tam bi pa nekaj takih kiksov opravičili. Ne vem no, v BK je precej vaških gostiln, ki so precej boljše in na boljšem glasu kot tiste v mestih. WCji so taki, da bi lahko jedel notri, hrana okusna in lepo pripravljena, natakarji prijazni ... jaz imam same dobre izkušnje. Atina

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

12. avg 2008 11:57

Ja zadnji komentarji so ponovno dokaz da nobel, fine,drage,fensi restavracije dostikrat ne upravicijo svojega slovesa...osebno ne prenesem da mi uniformirani natakarji"dihajo za ovratnik". Sicer zivim v predmestju vecjega mesta, pa hodim k vaski frizerki(Vendy) in v vaske ostarije jest, ce ze moram.Placamo pol manj,pocutimo pa se kot doma in ce ze gre kdaj narobe, tudi ne more biti grozne skode, ker stane pol manj... No salo na stran, ampak taki in podobni posti so kot nalasc zame-doslej se se nizgodilo, da bi protestirala, ceprav bi lahko, pac pomislis: sem me pa ze ne bo vec...ampak je zgreseno. Tako pohvala,kot graja sta na mestu. Ce nam le uspe, da smo objektivni in posteni in ce se kdaj pa kdaj postavimo tudi na nasprotno stran. Lp lucka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti