Kaša za zajtrk
Slovinkita, mislim, da imaš prav. Marmelade se spomnim, ja. A misliš, da je narejena iz ovsenih kosmičev ali kako drugače?
Punce, hvala za dobre ideje, kaše imam rada, čeprav sem do zsdaj jedla slane variante, ampak takole za zajtrk bi pa prav pasalo nekaj takšnega...
jasnaOvseni rižek! Vedela sem, da mora obstajati še kaj drugega kot ovseni kosmiči! To je isto kot kaša (npr. ajdova, prosena), le da se pri ovsu tej "kaši" reče rižek! Danes ga bom kupila (Natura) in sprobala!
jasnaKer ovsenega rižka v naši trgovini nisem dobila, sem na mleku in vodi (1/2 - 1/2) skuhala nekaj žlic ovsenih kosmičev. Kako je bilo dobro! Ne vem, zakaj sem si predstavljala, da kosmiči ob kuhanju razpadejo?![]()
Bili so tako lepo napihnjeni, tamali dve sta rekli, da je "tak fajn občutek med zobmi"...
No, pa sem odkrila Ameriko.![]()
Jasna1, se mi zdi, sa si bilj Anglijo odkrila. Mene ta jed vedno spomni na angleške romane, ki se godijo tam v 18., 19. stoletju..... ![]()
![]()
![]()
Da o Škotski ne govorim....
http://en.wikipedia.org/wiki/Porridge
rimljanka - zasebno mnenje
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko

Špargljeve blazinice