Aki, jaz bi rekla, da so tisti mehkejši malo starejši...
jajčevci, da se ne bi kdo režal, prosim!
Ne verjamem, da ima to kakšno zvezo z grenjenjem. Mogoče res probš naslednjič z neolupljenimi, mogoče vam bo pa všeč!
jasnaAki, jaz bi rekla, da so tisti mehkejši malo starejši...
jajčevci, da se ne bi kdo režal, prosim!
Ne verjamem, da ima to kakšno zvezo z grenjenjem. Mogoče res probš naslednjič z neolupljenimi, mogoče vam bo pa všeč!
jasnaTista lupina verjetno ne moti če je zelenjava ( v mislih imam predvsem jajčevce in paradižnik) narezana na kocke, se kar zgubijo. Če pa je jajčevec narezan na rezine, pa ne vem no ?! Imam občutek da bi mogoče skupaj vleklo in tista lupina mi deluje trdo. Jaz če le utegnem paradižnik blanširam, v grelniku voda tako hitro zavre, da ni noben problem. Zato me zanima, če je za jajčevce tudi kaka hitra varianta. Saj mogoče gre pa tudi tako z vrelo vodo, tega ni nihče omenjal.
Aki
![]()
| jasna1 je napisal/a: |
Aki, jaz bi rekla, da so tisti mehkejši malo starejši... Ne verjamem, da ima to kakšno zvezo z grenjenjem. Mogoče res probš naslednjič z neolupljenimi, mogoče vam bo pa všeč! jasna |
Niso bili ravno stari, bi rekla mogoče uležani ( dan, dva). Ampak z nožkom za krompir lupit, bi morali bit bolj trdi, sem prepričana. Čisto lahko, da nima to nič veze z grenjenjem. Bom enkrat kupila trde, pa bom videla. Na napakah, oz izkušnjah se učimo. Včasih se je pa fajn slabi izkušnji izogniti, zato pa mamo ta fajn forum![]()
![]()
Mimogrede, v Ljubljani že dežuje
. Kljub temu bomo imeli sončen dan... na drugačen način.![]()
Jaša,
samo operem jih, obrišem, narežem in zložim v posodo - vmes dam alufolijo, da se ne sprimejo, pa hop v skrinjo! Lahko jih tudi paniraš in po potrebi neodtajane ocvreš v olju.
Če jih pečem na žaru, dam kar zmrznjene, samo malo jih pokapljam z olivnim oljem in posolim, in je to to.
Rada imam tudi narezane na kocke in dušene na žlici olivnega olja. Dajem jih na zelenjavno pico, v musako, ravno danes sem jih uporabila v narastku iz prosene kaše z brokolijem. Melancane sem dala na dno.
Nekateri jih polnijo z mletim mesom (meni osebno to ni najbolj pri srcu), nekaj idej pa so že punce pred mano napisale.
Letos jih je res užitek gledat na vrtu.![]()
Seveda,m jancka, pestrost melancanov se ne konča pri belih in vijoličnih:

Pa še tole: http://www.bio-scharler.at/galerie.jsp?path=
Dober tek torej, ne glede na barvo lupine in obliko ploda.....................
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najboljši limonini razpokančki

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso