Orehova rolada
Moje mnenje pa je, da je stokanje okrog majhnih plač in krivic, ki se dogajajo, če je delavec priklopljen na državne jasli, čisto odveč metanje energije preč... Le zakaj morate oz. kdo vas sili z univerzitetno izobrazbo in celo z akademskimi nazivi čakati na "mizerijo" od plače 5. v mesecu? Poiščite si službo v gospodarstvu, odprite svojo firmo.... Je že res, da se v teh primerih delovnik ne konča ob 15 uri, ko izklopiš uro, je pa ponavadi delo konkretno nagrajeno oz. če delaš v lastni firmi, ti kapne toliko, kot narediš. V tako velikem aparatu, kot je država, pa človek ne more pričakovati neke strašne pravice oz., kot je že ena napisala: osnova se ve, kakšna je, ostalo pa je odvisno od nadrejenega. Ker pa večini "šefovstvo" kar hitro stopi v glavo, je tam potem premalo prostora za pravičnost do vseh enako, da ne rečem še kaj o svinjariji, če je vmes tudi kakršnakoli politična barva.
Ognjičmimika, jaz govorim samo zase in za osebe za katere vem konkretne podatke o plačah (sodelavci). Jaz imam samo diplomo, pa sem bila daleč za nekom z doktoratom. Sodelavka s šesto stopnjo je po novem pristala šest razredov nižje, pa je imela do sedaj 1200€ (seveda bruto), kar sem mi tudi ne zdi veliko, glede na del. mesto. Strinjam se, da je za delo, ki ga opravlja tvoja prijateljica premalo plačana.
Za vsako delovno mesto, ki prinese določene nevarnosti za zaposlenega, bi morali imeti nek dodatek. Sedaj, po novi pogodbi, imajo dodatek samo tisti, ki delajo z ionizirajočem sevanjem in citostatiki. En člen nižje, pa so opisani še dodatki za policaje,...vzgojiteljice,...učiteljice.....Ne vem, meni se zdi to zelo nepravično. Za odpoved se nisem odločila, ker ne bom dobila povišane plače, temveč zato, ker se mi zdi nesmiselno, da tvegam svoje zdravje, ob tem pa mi vlada pravi, da to ni nič vredno. Imam srečo, da je moj profil kar iskan. V javnem sektorju sem vztrajala tako dolgo, ker sem želela končati podiplomca in imeti še enega otročka. Kar se tiče teh pogojev, pa je tu za to resnično preskrbljeno.
m.m.| mojcca je napisal/a: |
| Nekateri ste pa res zelo negativno nastrojeni proti javnim uslužbencem. mojcca |
Jaz nisem nič negativno nastrojena proti javnim uslužbencem, bi to tudi grdo zgledalo glede na to, da je precej mojih bližnjih tam zaposlenih. Je pa moje mnenje, da bi ob hudem pomanjkanju kadrov tudi določevalci vaših plač drugače razmišljali.
Bi pa rekla, da udobje v javni službi tudi nekaj odtehta (sicer ne bi moj partner tam visel, ampak bi se spravil v gospodarstvo, kjer bi glede na izobrazbo, precej iskano v naših krajih, prejel še vsaj 1/2 svoje sedanje colenge).
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova rolada

Velikonočni toast