Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Za malo "tolažbe" in da se boste čutile manj ogoljufane. Znanka dela v državni službi, vendar je zaradi omejitev ne zaposlijo redno. Ima dokončan univerzitetni študij za stroko v kateri dela. Neto urno izplačilo dobiva tako, kot da bi bila zaposlena za nedoločen čas, seveda brez dodatkov za vožnjo in malico, brez regresov. Od tega mora sama plačevati vse prispevke in na koncu ji ostane toliko, kot njihovi redno zaposleni čistilki
. Če upoštevate še, da ni plačanega dopusta, da ni plačane bolniške do 30 dni. In takih v državni službah sploh ni malo
.
Meni se zdi tale zakon krivičen. Vsaj za tiste ki so v J sektorju. Pri nas je kar nekaj hude krvi, ker nam želijo pri varovani plači vzeti dodatek za pogoje dela. Delamo s kemikalijami in nekatere snovi so resnično nevarne. Sama sem imela nedavno zdravstveni problem prav zaradi snovi s katero delam. Pa to ni bilo zaradi tega, ker bi delala brez zaščite, vendar v nekaterih primerih je 100% zaščita tehnično nemogoča. Varovano plačo so mi določili tako, da je za 15% nižja od julijske. Po novem zakonu tudi ne bomo več opravičeni za ta dodatek. Ko sem to slišala, najprej nisem verjela, ko pa sem prebrala v UL, sem se odločila dati odpoved. Tole, kar se sedaj dogaja je zelo nepravično.
PS Mimika, jaz pa mislim, da v znanosti nismo imeli vsi velike količnike, vsaj za tiste okoli mene vem.
Sem malo pregledala druge poklice....definitivno menjam službo!
m.m.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin

Tarte tatin z jabolki