Nisem strokovnjak, vendar moraš TAKOJ po napotnico za oklista, ki bo odkril razlog.
Nekje sem prebrala, da pri občutku peska v očeh pomagajo umetne solze, ker ima samo oko premalo solz za "mazanje" pri premikanju očesa.
Je še pa ena okoliščina, ki se mi zdi pomembna. Vid je povezan tudi z vratnim delom hrbtenice. Pred mnogo leti mi je povsem "zlomilo " sliko. Panična sem klicala prijateljico, ki je medicinka in mi je pojasnila, da je najbrž razlog v vratnih vretenecih.
Po prometni nesreči z naletom, kjer sem utrpela zvin vratnih vretenc, se mi je tako stanje ponavljalo precej pogosto. Slika se mi je zameglila, moj pogled je bil tak kot v zlomljeno steklo, ali vodo, ki se premika. Znalo je trjati tudi nekaj ur.
Podobno se je zgodilo mojemu mlajšemu bratu, ki je bil prepričan, da ima tumor. Komaj smo ga prepričali in preiskave so dokazovale, da gre res za hrbtenico.
Sama imam starostno daljnovidnost, 1,25. To je zelo malo. Vendar opažam, da imam težave pri prehodu iz svetlobe v temo in se na očeh pozna moja psihična utrujenost in tudi dolgotrajna uporaba oči ( računalnik, branje, drobna dela). Pred časom se mi je zgodilo, da niti sploh nisem mogla vdeti v šivankino uho.
Precej škode naredijo očesu tudi sončni žarki pri sončenju, prepih in uporaba korekcijskih očal, ki jih ni prepisal okulist.
Sicer pa poglej vaje za oči, ki krepijo mišice oči in dejansko izboljšajo vid.
F r i n a