Pozdravljeni! Pravkar se ubadam z "odmrzovanjem" in čiščenjem zamrzovalne skrinje, kar je zame eno izmed najbolj zoprnih opravil. Kako in kako pogosto pa se vi lotevate tega?
Lep deževen pozdrav!
delfincek35
Pozdravljeni! Pravkar se ubadam z "odmrzovanjem" in čiščenjem zamrzovalne skrinje, kar je zame eno izmed najbolj zoprnih opravil. Kako in kako pogosto pa se vi lotevate tega?
Lep deževen pozdrav!
delfincek35
Najprej zamrznjena živila shranim v hladilnik, omaro odpeljemo pred hišo in jo z močnim pritiskom vode ščistimo, da se led raztopi, potrebuješ cirka 15 minut.
Vsekakor moraš imeti pogoje za tako čiščenje.
lp![]()
Meni je bilo to tudi zelo zoprno opravilo, tako da, ko mi je šla skrinja v franže, sem kupila zamrzovalno omaro no frost. Res je dražja, ampak ni primerjave, ker ni notri niti koščka ledu.
Prej sem pa delala, kot je opisala riba-ribica, z vročo vodo v loncih.
LijanaČez No frost ga ni. Res je nisem odtaljevala že več ko tri leta, samo prebrišem s cunjo, pa je.
Pri čiščenju klasičnih omar in skrinj pa si pomagam s fenom, pa kakšni lahni udarci s kladivom tudi pomagajo "odklesati" led.
NasjaNajhitreje gre ali s paro (parni čistilnik) ali pa s fenom. V obeh primerih imaš v pol ure očiščen zamrzovalnik.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem

Pijana Kokoš