Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)
| mamaF je napisal/a: |
| Aja, sem pozabila dodati, kako je z jajci na Krasu. Tu se pa skuha "eno jejce" - ekola, vsaj spol je pravi. S tem, da nam manjka dvojina. Torej bi po kraško rekli: Midva smo si zjutraj skuhali vsak po eno jejčke |
Sicer ne vem kje na Krasu ste kuheli te jejce, ma pr nes jeh pu naše nesdve skuhemo saka sujo.
(Okolica Trsta, tudi kraški rob) Mika midva, du konfina smu nesdva. Magari je red inu užanca de nevesta praša gospodinju, ku jen kej se kuhe pr nes. :)))
nola| dragička je napisal/a: |
| Naj bo kar plavi paradajz, pa je. Pozdravček! |
Štima, se strinjam ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Za svoj prvi dodatni denar, takrat še avtorski honorar imenovani, sem kupila SSKJ v petih knjigah. Pri prih treh odstopa nanos na platnicah in simbolično kaže na odnos založnika do tako pomembno knjigo.
Kasneje sem dopolnila s Pravili slovenska pravopisa I in še danes ne vem, če obstaja nadaljevanje.
Ni tako dolgo nazaj, ko sem želala kot darilo podariti SSKJ. Uganili ste: ni ga bilo na trgu. Na srečo je ena od mojih prijateljic lastnica lokalne knjigarne in mi je priskrbela debelo knjigo z naslovom Slovenski pravopis, ki ga je izdalo Delo. Ko sem jo vprašala, koliko jih je prodala, se je samo nasmejala. Nobenega interesa niso pokazali ljudje, ki so pripravljeni hude denarje odriniti za fensi slike v njeni glaeriji.
Sem ena redkih, ki ima omenjeno literaturo, večkrat kaj pogledam, pa še vedno delam napake.
Ker ravno obravnavamo kulinariko, še en namig. Kaj mislite o uporabi izraza Predpriprava.
Namig: France Verbinc, 365x slovensko : z jezikovnimi kotički skozi leto, Ljubljana, Družina 2003. Knjiga je razprodana, zato izvod z njegovim posvetilom skrbno čuvam. Moja rdečica z lic, ki me je oblivala po branju, pa je že izginila.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)

Marmorni sladoledni sendviči