11. jul 2008 9:24
Haha, Vendy, vaske frizerke znajo sklanjati.Na Primorskem, kamor me kdaj pa kdaj zanese v kak "vaski frizeraj", pise lepo "prameni", v prestolnici pa ...?
11. jul 2008 9:24
Haha, Vendy, vaske frizerke znajo sklanjati.Na Primorskem, kamor me kdaj pa kdaj zanese v kak "vaski frizeraj", pise lepo "prameni", v prestolnici pa ...?
11. jul 2008 9:26
Sigurno, da obstajo frizerji, ki znajo sklanjati, ampak jaz sem tistih drugih srečala toliko, da sem začela dvomit v svoje znanje slovenščine. Mogoče jih pa na šoli tako učijo, ker to je že sumljivo... Anamarija1, če res tako rečeš, kako je pa v ednini? LP Mac
11. jul 2008 9:29
Hvala vsem za odgovore in me veseli, da je to sprožilo slovnično debato ;) Noel
11. jul 2008 9:30
En pramen, dva pramena, trije in več prameni. Lučka, sem vedela, da v to frizersko debato se pa moraš vključiti....
11. jul 2008 9:31
| Mac je napisal/a: |
| Sigurno, da obstajo frizerji, ki znajo sklanjati, ampak jaz sem tistih drugih srečala toliko, da sem začela dvomit v svoje znanje slovenščine. Mogoče jih pa na šoli tako učijo, ker to je že sumljivo...Anamarija1, če res tako rečeš, kako je pa v ednini?LPMac |
Isto ali enako![]()
11. jul 2008 9:33
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| En pramen, dva pramena, trije in več prameni.Lučka, sem vedela, da v to frizersko debato se pa moraš vključiti.... |
Ne moreš 1 pramen delat, lahko jih delaš več.... več prameni?
Sicer pa imam res težave
ne gre in ne gre v uho
Anamarija ![]()
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. jul 2008 09:34:35
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. jul 2008 09:35:01
11. jul 2008 9:56
praména -e ž (ẹ) nestrok., v zvezi zlata pramena jesensko jabolko rumene barve z rdečimi progami, lisami, strok. zlata parmena: jonatan in zlata pramena
prámen -éna m (á ẹ́) daljši, tanjši skupek las, niti, vlaken: spletati pramene v kito; razdeliti lase v več pramenov; volneni pramen / pramen sivih las ♦ tekst. dolg, valjasto oblikovan skupek neurejenih vlaken s premerom od 1 do 2,5 cm // kar je temu podobno: korobač, spleten iz treh pramenov / trgati časopis v pramene / ekspr. sončni prameni; pramen megle, svetlobe
lp
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. jul 2008 10:03:14
11. jul 2008 10:05
Anamarija1, zakaj pa ne moreš 1 pramen naredit? Pa po moje se reče, da narediš 1 pramen in več pramenov. In ne več pramena! Nimam prav? Mac
11. jul 2008 10:44
No, pa dajmo po šolsko sklanjat tale pramen: ED.: pramen, pramena, pramenu, pramen, (pri) pramenu, s pramenom. DV.: (dva) pramena,(dveh) pramenov,(dvema) pramenoma,(dva) pramena, (pri dveh) pramenih, (z dvema) pramenoma. MN.: prameni, pramenov, pramenom, pramene, (pri) pramenih, (s) prameni. A je kaj bolj jasno, zakaj smo bolj zadovoljni s prameni kot s pramenami? mamaF - Mojca
11. jul 2008 10:44
| anamarija1 je napisal/a: | ||
Ne moreš 1 pramen delat, lahko jih delaš več.... več prameni? Sicer pa imam res težave Anamarija [srecen] Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. jul 2008 09:34:35 Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. jul 2008 09:35:01 |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortilje s pivsko omako iz čokolade

Piščančja stegna z miso pasto