hojla!
Vavgustu imamo poroko,pa bi rada spekla najslajše piškote in pecivo- imate kakšne ideje?
Želim vam lep deževni dan!
mijamarija
hojla!
Vavgustu imamo poroko,pa bi rada spekla najslajše piškote in pecivo- imate kakšne ideje?
Želim vam lep deževni dan!
mijamarija
Bojda prinaša nesrečo, če nevesta sama peče pecivo.
Zanesljivo pa boš utrujena, zato ti ga naj spečejo drugi. Jih je dovolj, samo poisati jih moraš. Govorim iz svojih, še zelo svežih izkušenj. Si nisem dala dopovedat.
F r i n afrina - poročila si se?????? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
He, he, tako se da razbrati..... (saj vem, saj vem, kaj eje bilo v resnici, no...) ![]()
![]()
![]()
Lep pozdrav.
Vse skupaj je povsem odvisno od posameznika.
Mi smo v maju pripravljali poroko za 200 ljudi, kar pomeni okoli 40kg piškotov, oz. 28 vrst, ter poročno torto, 10 tort.
Večino sem naredila sama (se mi je na poroki, kar poznalo - čist sm bla zmatrana - še dobr da nism bla nevesta) :)
Jaz sem naredila: 3x rozen, 2x bajadero, 3x kokosove kuglice, 2x čupavce, 2x lubenice, 1x jurčke, 2x jajčka, 2x ruske kape, 2x črno belo salamo brez pečenja, 2x kokosovo samo s krem bananami,2x rafaelo, 1x rafaelo v oblateh
Tašča je naredilx: 2x šah, 2x želvice, 3x orehke, 2x suhe piškote z marmelado, 2x orehove kiflčke
Soseda: dukati, medena pita, madjarica, neka pita z jabuki, kuglice, krvavice
Kolegica: 2x panji, 2x čokoladni huzarski krapki, jafa pecivo, pa še 2 vrsti (vem da je blo skupaj 5)
Stana: 2x kokosve rezine
Pa zihr sm še kej pozabla napisat :)
uglavnem jst sm začela u nedeljo in končala v torek :) sama pr sebi vem, da več ko mam dela bolj sm učinkovita in vse gre kot po maslu :) je pa res da sm bla frej in sem se posvetila samo temu in nakupu sestavin.
Stana je v ponedeljek pekla 5 okroglih biskvitov, jaz sem jih v torek prevzela in v sredo filala, ter mazala maslo.V sredo sm spekla 5 pravokotnih biskvitov in v četgrtek smo oblekle torte ter jih okrasile. V petek zjutraj sem prelila rozen in začela pakirat v plastične škatle v katerih se je streglo.
Blo jih je okol 60 :)
In ne me uprašat kakšna sm bla u soboto :) ceu dan na re bullih, da sm prežvela :)
Ampak so bli vsi zadovoljni, in jedli lepe in okusne domače piškote.
NAjraje bi sama delala tudi za svojo poroko, samo se bojim da se bom preveč zmatrala. Pol je pa to k.....
Prijetno peko želim
Pitončica
Rimljanka, če smo natančni, in to smo, govorim o izkušnjah o lastni ( veliki ) peki. Skupno 18 vrst peciva, 25 kg in 3 potice ( ena je ostala doma). Za družbo 34 ljudi je po mnenju gostincev dovolj 2 kg. Je zdaj jasno, kolikšna količina je bila to in da ni ostalo -- čisto nič !
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Jabolčne kremšnite