Žele - götterspeise

sasaz  

član od: 4.10.2001

sporočila: 85

tema odprta - 30. jun 2008 16:05 | ogledi: 2.058 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje, povezano z želejem. Namreč, v receptu iz neke nemške revije je med sestavinami za tortno skutno kremo kot trdilno sredstvo naveden "Götterspeise" z okusom limone. Ob brskanju po internetu sem videla, da Dr. Oetker proizvaja neko tako zadevo, vendar pa je na naših policah nisem videla.

Prosila bi vas, da mi s svojimi izkušnjami pomagate pri nadomestitvi oziroma pri tem, da bi lahko našla čim bolj podobno zadevo.

Seveda je zadnja rešitev še vedno želatina v prahu in limonin sok, a če bi se našla kakšna rešitev za to, bi bila zelo vesela.

Torta je namreč namenjena sinu za prvi rojstni dan...

Hvala za pomoč!

Saša

Sasa Zibert

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

30. jun 2008 22:26

Ne vem, če ti bo to kaj v pomoč, meni se doma valjata dve škatli tega želeja, ena z okusom češnje pa ena z okusom dišeče perle (waldmeister), ki mi jih je enkrat prinesla babica, verjetno iz Avstrije. Če bi ti prišlo v poštev, da limonin žele zamenjaš s kakšnim od teh dveh okusov, ki jih z veseljem pošljem po pošti, ker sem jih že nekajkrat hotela zabrisat stran. Kako bi sama sčarala limonin žele pa žal nimam pojma. Vanilija

sasaz  

član od: 4.10.2001

sporočila: 85

1. jul 2008 14:22

Vanilija, hvala lepa, sem že rešila z limonino aromo in želatino. Držim pesti, da uspe :) Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti