Že večkrat se mi je zgodilo'>o, da smetana s katero'>o premažem torto'>o, postane nekako'>o rumenoo'>o'>o'>o'> bela. Nič kaj lepa. Včasih dodam zraven želatino'>o, je to'>o možen vzrok?
Kakšno'>o smetano'>o priporočate pri krašenju tort?
Hvala.
Anaa
Že večkrat se mi je zgodilo'>o, da smetana s katero'>o premažem torto'>o, postane nekako'>o rumenoo'>o'>o'>o'> bela. Nič kaj lepa. Včasih dodam zraven želatino'>o, je to'>o možen vzrok?
Kakšno'>o smetano'>o priporočate pri krašenju tort?
Hvala.
Anaa
24. jun 2008 21:06
Veš da tega sploh še nisem opazila, ali pa me nič ne moti, da ne vidim
25. jun 2008 11:38
a veš kolk je dobra tuš smetana rastlinska,probaj ne bo ti žal srcektorta
25. jun 2008 17:34
iz mojih izkušenj je rastlinska smetana (pomurske mlekarne) res bolj bela kot pa smetana iz kravjega mleka. pa obcutek mam, da se z rastlinsko tud lažje dela(lepše se mi stepe, za dekoriranje je boljsa). A moji potrosniki dobrot pravijo, da jim je boljsa ta mlečna. lp pekarnica
25. jun 2008 17:59
pekarica: imaš čisto prav. Rastlinska semtana je bolj bela. Jaz za nadeve uporabljam pol-pol, za okraševanje pa vedno samo rastlinsko smetano. Lepše se oblikuje in vedno je bela.
No, vsaj meni se zdi da je bila torta bela ![]()
Lp
25. jun 2008 20:05
meni je najbolj bela restlinska od tusa ali slag pena. (cudna neka tipkovnica nima sumnikov :(
Pitončica
25. jun 2008 21:26
Pitončica, po tvojem nasvetu zdaj večkrat namesto smetane uporabljam šlag peno, lepo se strdi in maže.
26. jun 2008 8:37
Meni se je včasih smetana rahlo obarvala tam, kjer je bila zelo na tanko namazana, pa se je očitno malo navzela barve biskvita. Vedno pa uporabljam alpsko smetano, s katero se (za moj okus) ne more primerjat nobena rastlinska. roža
26. jun 2008 11:48
kk pa shranite npr čez noč? men se zdi da se te smetane tok navežejo okusa hladilnika da so kr nagravžne bannanna
26. jun 2008 12:43
bannanna, če dostikrat delaš torte, se ti splača nabavit pladenj za torte s pokrovom. Tako bo torta ostala brez "dodatnih vonjev". mamaF - MojcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pekoče piščančje perutničke

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi