| majamarko je napisal/a: |
| Marna, povprašaj na Otočku - bojamoja se mi zdi da je pravi naslov |

| majamarko je napisal/a: |
| Marna, povprašaj na Otočku - bojamoja se mi zdi da je pravi naslov |
Izkaznica ni nobeno zagotovilo, da se bo človek potem javil, saj je mogoče dokument preklicati s sorazmerno majhnimi stroški.
Pomembno pa je, da kljub stresnim okoliščinam preverite istovetnost osebe z dokumenti. Pomembno je, da podatke prepišete ČITLJIVO. Problem nastane, če voznik ni lastnik vozila, ker se dogaja, da potem lastnik, ki izgubi bonitete uveljavlja, da so mu avto ukradli.
O dokumentih, ki jih imamo s sabo in jih po tem branju čimprej izpulimo iz rok zavarovalnice, smo nekaj že napisali. Vendelina jr. pa itaq živi v idealnem svetu, kjer so idealni zavarovalničarji. V zahojeni provinci agent noče dati pogojev, ki so navdeni na polici, čeprav je zelo jasno, da obvladam zavarovalniške zadeve. Ko hočem obrazce, se tista pupa s kislim ksihtom odvleče do omare, ker nimam niti škodnega primera, pa hočem ene dokumente.
Po dveh desetletjih pregledovanja zavarovalniških pogojev. To je drobno napisan tekst, običajno na barvastem papirju in je napisan na zavarovalni polici in ne njegov sestavni del. Ko se tista oznaka npr. AO plus 2008 spremeni v AO plus 2008-1, primerjaš besedilo takole. Postaviš skupaj staro in novo stran in takoj ugotoviš, kje je odstavek malo daljši, vrstica pa se zaključi drugje. Pregled je tako hiter. Nato natančno preveri poglavje, ki govori o uvljevljanju škode, predvsem pa primere, ko je kritje izključeno. Če smo pošteni, so zavarovalne police, ki so pogodbe, ene redkih pogodb, ki so za nas zelo pomembne.
Zavarovalnice vedno spreminjajo tam, kjer je največ dajatev, zato so spremembe zelo pomembne. Npr. pri zavarovanju potnikov je izplačilo škode v korist zavarovalince že nekaj časa omejena, če si potnik in je voznik vinjen.
Podpisan evropski obrazec in priznanje krivde velja na vseh sodiščih. Seveda pa odvetniki poskusijo. V izjemnih primerih jim tudi uspe.
Sem zagovornik policije na kraju nesreče. Sploh, če je kdo vinjen. Lani se mi je primerilo, da sem prišla tik po poku na kraj nesreče. Oškodvanki sta bili ženski, povzročitelja pa moška. Prvi je trdl policiji, da je ženska peljala vzvratno po enosmerni cesti enik 40km na uro. Drugi tip, nad 70 let star možicelj, je trdil, da je imel na prednostni cesti pri zavijanju na levo prednost pred žensko, ki je pripeljala naravnost po prednostni cesti. Ko sem skušala na željo oškodvanke, ki je bila iz tujine in je še čakala prijateljico, da je prišla na kraj, poklicati policijo, mi to ni uspelo. To je lahko storila šele tista prijateljica, ki se je z mobitelom skrivala v grmovju, možicelj pa je dirjal po križišču in skušal pretepsti enkrat njo, enkrat mene. Očiten znak, da ni hotel slišati za policijo. Moška publika pa sploh ni poskušala pomiriti napadlnega tipa, ki je seveda tudi zmerjal in me tu pa tam tudi dobro užgal ...
Torej, previdno, pa kaka fotografija pride tudi prav...
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Pad Thai s piščancem