12. jun 2008 23:02
Imam dve električni ponvi , manjšo in večjo. Obe sta okrogle oblike in izdelani iz pločevine.Sta bolj cenenega videza, se mi zdi da se je tudi dno ubočilo. Sestra ima na morju pravokotno in je iz ulite kovine s teflonom ali nekaj podobnega. Ta se mi zdi da je pa kar kvalitetna.
Na morju sem v tem sestrinem pekla celo žemljice in so bile prav odlične. Krasno so vzhajale, ker se pod pokrovom ustvari para, le na pogled niso bile tako lepe, ker povrhu ne morejo dobit barve zaradi steklenega pokrova. Sem jih malo le zapekla tako, da sem jih obračala.
V njem sem pekla tudi povožen krompir in meso. Najboljši pa so bili štruklji ( doma jih delam samo še v tej ponvi). Kupljene "kore" namažem z mešanico osoljene skute in kisle smetane, potresem z drobnjakom, zavijem in položim v ponev obloženo s peki papirjem.Potem je pa potrebno ugotoviti na katero stopnjo nastaviti , da se le pari in nič ne porjavi. Pri mojem je to na polovici do prve številke.Pridejo lepo rahli, veliko lepši kot v parilniku, kjer mi kar nekam skupaj padejo.
Aki