Ta vikend imamo piknik - cca. 50 ljudi. Kaj speči da je čim hitreje in da se veliko nareže, pa še stopiti se ne sme. Potica, višnjevo pecivo... predlagajte mi.
Majekzmajek
Ta vikend imamo piknik - cca. 50 ljudi. Kaj speči da je čim hitreje in da se veliko nareže, pa še stopiti se ne sme. Potica, višnjevo pecivo... predlagajte mi.
Majekzmajek
Kaj pa biskvit polnjen s pehtranovo kremo? Razne smetana moscarpone kreme se tudi lepo držijo v koščku... Pa spodaj daš recimo sadje. Razne rezine s sadjem in magari želiranim moussom zgoraj. (jaz imam raje bolj sočne zadeve, kot samo premazano z marmelado, razne dolgočasne potice in suhe biskvite...). Predvidevam, da ne boste nekje toliko na prostem, da se ne bi našel košček sence, evo, potem lahko eksperimentiraš tudi s kako kremo vmes.
Mislim, idej je nešteto. Pecivo, skoraj nič dela, pa doer, sočen, všečen. Tega NI. Vsaka stvar, ko hočeš, da je malo boljša, boš sigurno umazala dve posodi, mikser, pa še kaj zdraven... lidka ![]()
zakaj pa sploh pecivo, raje skledo svežega sadja. Češnje, jagode, grozdje, hruške, višnje....Mamamia
mamamiaAli pa košarice iz listnetega testa, vanilijevo kremo not, pa gor sadje, prelito z želatino... (spet nadaljujem Mamamio...).
lidkaJaz sem tudi za pecivo! (ravno zadnjič je sorodnica za birmo delala: orehove piškote, krhke flancate, en zelo preprost suh biskvit in breskvice. Sem ji rekla, a ni škoda tega zabitega časa, za vse to, pa bi kaj lepega in dobrega naredila. Saj ne, da to ni "dovolj" v redu, ampak je brez domišljije...).
lidkaPehtranova ali metina potica pač nimata težkega nadeva...
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mini čokoladni hlebčki

Hačapuri - gruzijski kruh