Zelenjavna zloženka
Kupim žemlje in kajzerice na zalogo in jih vedno zamrznem. Teden ali dva vedno vzdržijo brez problemov, v Gorenjevem zamrzovalniku. Odtajam jih vedno na sobni temeparuri in so mehke in okusne, kot bi bile sveže (seveda če jih še sveže zamrznem).
Če že zamrzujem kruh, ga vedno v kosu, nikdar narezanega.
Sicer pri nas jemo kruh sila različno: jaz samo pri zajtrku kakšno polnozrnato štručko ali samo polovico, hči enako, mož in sin pa samo bele žemlje ali kajzerice. Pa še to ne več kot eno na dan, kak sendvič s pršutom in potem konec. Razen če je enolončnica za kosilo, takrat pa gredo kosi in kosi svežega belega zraven...
Tako da kruha jemo res zelo, zelo malo. Ampak zmanjka ga pa vedno, ko je najmanj treba. Smo v nedeljo zjutraj pristali na enem samem kosu že malo plesnivega toasta, v zamrzovalniku niti kosa, pa še vtrgovino se ni dalo nikomur. Pa so otroci jedli jajca brez kruha...
mamamia
mamamia| drejcek je napisal/a: |
, ali pa se ga navadi sproti peči, saj ne vzame toliko časa ... Kaj pa potem jeste, če gre tako malo kruha? [prismojeno]Drejček |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna zloženka

Moj domači kruh