član od 20061981 sporočil
Če lahko pripomnim glede teh "cunj". Tudi pri nas oblačilom pravimo cunje, celo otroškim. Vendar vseeno ta beseda ni primerna v vsakem pomenu, saj če mi kdo podari kaj za otroka, ne rečem nikoli "hvala za cunje".
Seveda smo ljudje z različnih koncev, različnih navad in besednega zaklada, ampak ko prosiš za pomoč, pa velja biti malo bolj takten in se potruditi z napisanim.
Ne verjamem, da uporabnica ne ve, da se cunjam pravilno reče oblačila, ponavadi pa je zaželjeno, da se pri prošnjah napiše še kaj več, npr. razlog za prošnjo ter prosim in hvala. Mogoče je to le radovednost, ampak veliko raje ljudje pomagajo ljudem, za katere vejo, da so v stiski in prosijo za pomoč, če so pri tem vljudni, jim pomoči skoraj ne moreš odreči. Če pa bi nekdo pač le imel cunje... me ne prepriča.
Še odgovor Kyari: ta ženska, ki je odprla to temo, ni tista, ki je prodajala videorekorder. Druge so se le spomnile, da je stil pisanja podoben. Tista je doma iz kočevskega. Uporabnice (predvsem na ringaraja portalu) je zmotilo predvsem to, da so organizirale pomoč zanjo, ona pa je postala vsiljiva, jih je nonstop kontaktirala, če so že poslali, če so oblačila nova in naj pošljejo na svoje stroške. K nekaterim je prišla osebno po paket in jih je motilo, da ima dober avto (čeprav ne pomeni nujno, da ni trenutno v stiski). Zmotilo jih je tudi, da so se oglasi kljub mnogim poslanim paketom znova pojavljali na istem portalu pod drugim vzdevkom (celo 3 vzdevke je imela, kar je potrdil moderator) in še na drugih portalih, hkrati pa so zasledili, da je te stvari prodajala tudi naprej.
Jaz ne vem, ali je omenjena revna ali je le ugotovila, da lahko na tak način solidno obleče vso družino... zagotovo pa s takim obnašanjem prepriča marsikoga, ki ji je poslal oblačila, da jih ne bo pošiljal več. In naslednjič, ko bo prosil kdo, ki je v resnični stiski, ne bo odziva (razen ogorčenja na forumu) in ne bo želel pomagati nihče, ker bo prepričan, da gre za enak primer... kot se je mogoče to zgodilo ravno srčektorti, avtorici te teme.
matilda