Vedežavalka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. jun 2008 11:26

Vlado je napisal/a:

.............................................................................................---------Kobra ampak elektrika JE, vsak dan, ob vsakem trenutku, prisotna, dokazljiva PONOVLJIVA, neodvisno od našega psihofizičnega stanja. -------............................................................................................. lpVlado

Tudi prekognicija, ESP, šloganjeje in kar je še tega, je  prisotno v vsakem trenutku, dokazljivo ponovljivo, neodvisno od tvojeg psihofizičneg stanja.

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. jun 2008 11:28

Celinski tajpan je napisal/a:
Najbolje bo, da urednik to temo zaklene. Jaz sicer nimam pravice, da to zahtevam, bi pa bila zelo vesela.Vsi tisti, ki so vam problemi drugih smešni: Hodie mihi, cras tibi.Celinski tajpanSporočilo je spremenil(a) Celinski tajpan dne 12. jun 2008 10:09:44

To se pravi: ko nekdo izrazi drugačno mnenje od tvojega, je jajboljše da urednik................

Še enkrat: res strpnost, da te kap.

ežoj

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

12. jun 2008 11:30

Celinski tajpan, če boš prebrala, kaj je tisti možakar, ki je vmes tudi nick spremenil, vse pisal, pa tudi, kako se je obnašal, boš že razumela. O wranu alias vinku 51 pišem. In verjemi, da urednik oz. moderatorka vse prebereta in bosta že znala sama presodit, kdaj bosta ukrepala.

Ognjič

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

12. jun 2008 11:32

Imam občutek, da se tukaj ponavljajo določene osebe, ki kar trosijo negativna mnenja in uživajo, da lahko koga poteptajo ali užalijo. Včasih me zanima zakaj so tako nesrečni, da bi še radi drugim zagrenili trenutke. mišika

Celinski tajpan  

član od: 7.5.2008

sporočila: 45

12. jun 2008 11:43

Ne vem, kaj ima Ežoj proti meni, da mi kar naprej očita nestrpnost. Pa naj povem še enkrat in upam, da zadnjič. Jaz v vedeževanje, numerologijo, astrologijo itd, ne verjamem. Če kdo verjame v takšne stvari, naj verjame in ima tudi pravico, saj vere v nekaj nikomur ne moreš oz. ne smeš prepovedati. Opozarjala pa sem pred nekaterimi posledicami, npr. tisto o astronomskih telefonskih računih za vedeževanje in kreditih, ki so jih morali ljudje najti, da so jih sploh lahko plačali. To se je res zgodilo in nočem, da se še kdo opeče. Že x-tič pišem, da se dajo stvari povedati na lep način, ne pa da si nekateri delate že norce. Lepa beseda vedno lepo mesto najde. Celinski tajpan

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

12. jun 2008 12:05

ežoj je napisal/a:
<

Tudi prekognicija, ESP, šloganjeje in kar je še tega, je  prisotno v vsakem trenutku, dokazljivo ponovljivo, neodvisno od tvojeg psihofizičneg stanja.

ežoj
Ežoj zdaj sem pa presenečan. Nekak sem te v drugi predalček popredalčkal, zdaj si mi pa čisto ven iz omare padel lp

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

12. jun 2008 12:52

Ja, najbolj sovražimo tiste, ki nam nastavljajo ogledalo, ki ničesar ne prireja, ampak nam pokaže pravo podobo. In smo potem globoko razočarani, ko v ogledalu vidimo nekaj, kar nam ni povšeči, in potem cepetamo in se jezimo na tistega, ki ga nastavlja. In raje poiščemo nekoga z malce prirejenim ogledalcem, ki nam ponuja našo lepšo podobo. 

 

In potem ti ežoj in vlado s svojo elektriko in vso ostalo naravoslovno šlamastiko zjeb...eta sistem v nulo, vendelina podeli nekaj čvrg in deca se začnejo cmerit, en del foruma pa se krasno zabava. Ne morem si pomagat, ampak živjenje je precej dragoceno, da se človek ne bi smejal...

 

Je pač tako, da se vsi, ki smo tukaj, z vsakim vprašanjem in mnenjem izpostavimo. Da torej pokasiramo tudi pripombe, ki nam niso všeč. In kaj potem? Če daš sam kaj nase in te je dovolj v hlačah, greš lepo dostojanstveno preko tega in se vsaj potihem vprašaš, ali ni morda tudi kančka resnice v teh pripombah, ali vsaj kaj takega, da se lahko nad tem zamislimo?  Če si pa malce nesiguren, pa te hitro prizadene že vsaka pripombica, kaj šele povsem stvarno, neprizadeto nizanje dejstev. Na spolzkem terenu nam pač vsem drsi, le da smo pri pobiranju eni bolj spretni od drugih.

 

Stile komuniciranja imamo pa različne. Analiza besedil bi hitro pokazala, kdo je strpen in kdo ne. Je pa res, da napisano med vrsticami veliko bolj boli kot direkten udarec.

 

In še vedno je ta tema dokaj strpna, kljub nekaj milim jeram. Ne razumem pa pri nekaterih nečesa: če nekdo nekoga seseka zaradi drugačnega prepričanja, zakaj je potem takoj užaljen, ko dobi enako porcijo nazaj?

 

Če sem prav razumela, mišika je dobila informacijo, po kateri je spraševala, in tako je poslanstvo foruma izpolnjeno. Vse ostalo bi jaz opisala kot dodano vrednost, iz katere se dajmo naučit še ene lekcije o strpnosti.

 

Mamamia 

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. jun 2008 12:57

Celinski tajpan je napisal/a:
Ne vem, kaj ima Ežoj proti meni, da mi kar naprej očita nestrpnost.Pa naj povem še enkrat in upam, da zadnjič. Jaz v vedeževanje, numerologijo, astrologijo itd, ne verjamem. Če kdo verjame v takšne stvari, naj verjame in ima tudi pravico, saj vere v nekaj nikomur ne moreš oz. ne smeš prepovedati. Opozarjala pa sem pred nekaterimi posledicami, npr. tisto o astronomskih telefonskih računih za vedeževanje in kreditih, ki so jih morali ljudje najti, da so jih sploh lahko plačali. To se je res zgodilo in nočem, da se še kdo opeče. Že x-tič pišem, da se dajo stvari povedati na lep način, ne pa da si nekateri delate že norce.Lepa beseda vedno lepo mesto najde.

Ej, Celinski tajpan ( pa kaj ti je ta tajpan, ne vem zakaj mislim, da je to en kuščar ), nimam nič proti tebi osebno, imam pa proti nestrpnosti in tvoje stališče ja skrajno nestrpno do drugače mislečih ( sploh naj ne izrazijo svojega mnenja, kar temo zaklenit ). Ne verjamem, da se kaj oglašaš, ko gre za religijo, tam pa je en kup čudežev in podobnih stvari, ki se veliko bolj elegantno pojasnijo drugače kot jih uradna cerkev pojasnjuje. Naj povem še to: sem izobražen v naravoslovje in vem kako je ta svet narejen ( saj veš tisti veliki pok ( mal sicer večji kot za nov let ) )in to vse jaz tudi verjamem. Imam se za odprtega duha in sem pripravljen prisluhniti tudi drugače mislečim. Iz moje izobrazbe vem, da so določene stvari nemogoče, in ena od njih je tudi bajanje. Osebno poznam človeka, ki je bil zaposlen pri vodovodu v " našem malem mistu " in , ki je z bajalico našel zakopane vodovodne cevi, ki jih tudi instrumenti niso zaznali. Takšni ljudje, najdejo vodo tudi na karti terena, jaz pa vem ( iz moje naravoslovne izobrazbe ), da je to nemogoče, kaj pa naj naredim, a se delam do to vse ne obstaja? Ker vem da tisti možakar najde vodo v tleh ( preizkušeno neštetokrat ), to pa moram sprejet kot resnico, potem je stvar taka kot s cerkvijo: stvar moraš sprejet v paketu, potem verjameš vse ( cerkev se ne pogaja z verniki: nekateri sicer vse verjamajo, razen neomadeževanega spočetja, jok brate odpade, sprejmi vse v paketu in bodi vernik ali pa ne ). Če ša zraven sprejmem obstoj nekakšnih meridianov z jingom in jengom, na osnovi katerih dela akapunktura, a je potem težko naredit še en korak naprej: so nekateri ki imajo " trečje oko " in vidijo nekaj več ( pa še nekaj osebnih izkušenj bom spustil ).

Če sodobna fizika pride do stopnje, da postavi pod vprašej kauzalnost ( posledica je zmeraj časovno za vzrokom ), kaj naj si jaz potem mislim o tem svetu? A naj zahtevam, da se meni nevšečne teme zaklenijo, ali kaj?

Vlado, se zgodi.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 12. jun 2008 13:01:00

Celinski tajpan  

član od: 7.5.2008

sporočila: 45

12. jun 2008 13:05

Ežoj, malce umirite ton. Kar se tiče bajanja, vem, da je to larifari. Tudi nam je že pred davnimi leti vzel nekdo ogromno denarja samo za to, da nam je našel vodo. Pa je na našem ozemlju voda vsepovsod, tako da res ni imel težkega dela. Draga šola, ampak dobra. Še ena lekcija iz biologije. Tajpan ni kuščar, ampak: http://en.wikipedia.org/wiki/Taipan Ime je nastalo povsem slučajno, ker so bila že druga imena, ki sem jih hotela imeti, žal že zasedena. Ne vem, kje je moje stališče skrajno nestrpno, je pa nestrpno prej vaše. Tudi ne vem, zakaj vas moti moje ime. Celinski tajpan

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. jun 2008 13:11

Celinski tajpan,

nič me ne moti, sem le firbčen ( kaže, da je na kulinariki kar nekaj kač ( takih in drugačnih )).

Drugač: za bajanje in vodo sigurno vem, da dela, nekateri bojo prisegli na akupunkturo, kaj pa pol?

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti