Fokača s paradižnikom in timijanom
| elaphus je napisal/a: |
Nike, meni ga tudi ne, že celo popoldne se mečem na zobe, da imam že čisto razbite, in butam z glavo ob steno, da sem zamudila Makarovič in Mlakarja - ali je res, da so ob sobotah ponovitve???? Kdaj??? LP cervus |
Ko za temnimi gorami
sončece zaide
k tvoji beli postelji
veveriček pride;
in ti čisto na uho
tiho zašepeče
mnogo, malo bitjece,
mnogo, mnogo sreče.
Tudi če je pisala samo za preživetje, nekdo, v katerem ni niti malo otroka več, tega ne more tako zelo napisati...
Meno je Makarovičeva res asica, že zato, ker se ne spreneveda in pove vsakomur, kar mu gre. Tudi njene kolumne v nekaterih časopisih imajo toliko soli, da si kar predstavljam, kako zaskeli tistega, ki mu je namenjena. In brez trohice sovraštva. Mojstrica.
Mamamia
mamamia
Svetlana je živa legenda, in Ona je živ dokaz, da se za odličnim konjem dviga veliko prahu.
Njena zadnja knjiga je špica, ampak meni je ne bi hotela podpisati, ker sem nekadilec ...
Hvala, Fakin, v soboto ob pol petih sem prilepljena pred televizorjem
.
Poznate poezijo Svetlane Makarovič za odrasle? Npr. Rožmarin. Za otroke take mile, nežne, ljubke pesmice, za odrasle pa take pretresljivke...
Lp
cervusJaz bom tudi v soboto ob pol petih pred tv-jem
in to le zaradi Makarovičeve. Res je carica, vključno z njenimi slovenceljni (sem mislila, da je to izum od Vesne Vuk Godina) in človekarji.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fokača s paradižnikom in timijanom

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom