Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla
| nitta je napisal/a: |
| erjemite da tisti navadni kmeti ki "nimajo pojma" o raznih sintetičnih pripravkih in mineralnih gnojilih te stvari najbolj uporabljajo! pa še to je največja napaka, da vse to uporabljajo čisto na pamet, brez analize tal itd. nitta |
Sicer ne vem, od kod si, bi ti pa rada povedala, da je nesramno kar tako v tri dni flancarit o "navadnih" kmetih, ki nimajo pojma...Če si bila kdaj na kakšni ekološki kmetiji, so ti najbrž tudi povedali, koliko let traja, da so pridelki eko, kdaj smejo prvič kositi travo, s čim smejo zatirati škodljivce, kolikokrat jih obišče inšpektor, ki seveda pride nenapovedan in vzame vzorce zemlje, pridelkov, da ta inšpektor pride tudi ob nedeljah popoldan...
A tisti drugi so pa "hibridni" kmeti, al kaj? Vsak kmet, tako navaden kot hibriden, mora opraviti izpit, da lahko kupuje škropiva. Brez potrdila o tem opravljenem izpitu namreč škropiva ne morejo kupiti. Se pravi, da nekaj pojma pa že imajo, a ne?
Od članice KUL SLO val sestra ima ekološko kmetijo pod Bohorjem. Za moje pojme (sem gor zrasla na ravnini) nimajo niti metra zemlje na ravnini, zato morajo ogromno dela opraviti ročno. Ker od tega pretežno živi 5-članska družina, je seveda jasno, da je zemlje nekaj več, kot za "mestni" vrtiček. Sem imela priložnost videti te "navadne" kmete kar nekajkrat, kako so se v mraku komaj še vlekli po dvorišču in komaj čakali, da se zvrnejo v posteljo. In potem reči, da nimajo pojma, je velika nesramnost. Če bi jih ti videla, s kakšno ljubeznijo obdelujejo svojo zemljo, kako lepo delajo z živalmi in so kljub kronični utrujenosti, ki traja do pospravila pridelkov, še tako prijazni in gostoljubni, da tega nevajen gost samo debelo gleda, ne bi kar vsevprek posploševala!
Če pa res poznaš tiste druge, ki nimajo pojma in se gredo navzven eko pridelavo, si jih seveda dolžna prijaviti.
OgnjičDam prav proksimi.
Katjuška, tudi v gospodinjstvu ni vse čisto, kar se sveti. Predvsem pa eni pretiravajo pri uporabi kemičnih čistil in razkužil, zato pa so nato dovzetni za razne viruse in bakterije bolj od povprečja. Ker doma vse pobijejo in uničijo, dobre in slabe bakterije.
Jaz za čiščenje doma uporabljam pralne oreške, ki niso več za v stroj. Preverem jih in s to milnico čistim dom in vso gospodinjstvo. Ostanek pa vlijem na kompost, s katerim potem gnojimo vrt. Vse je ekološko, pa kaj to pomaga , če daljni sosed vsak teden škropi sadovnjak da je veselje.
Za Eko in Bio predelavo pa so danes že zelo strogi, tako da vsak ne more več napisati, da je njegova pridelava bio, če nima vseh ustreznih papirjev in dokazila o znanju.
Kyara![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla

Jabolčne kremšnite