Dušene školjke s pivom na sredozemski način
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Upam, darling, da so v tisti silni obmejni gostilni tudi avstrijskim gostom servirali večkrat recikliran riž - ker, če so pa še diskriminirali, potem naj jih pa res nekaj gleda! |
Tud jaz sem že jedla tam, kjer jedo Avstrijci. Prvič je bilo dobro. Drugič pa, jah ni bilo. Stvar je v tem, da sem naročila ( se ne spolnem točno, nekaj zelenjavnega, pa rečmo) zelenjavne kaneleone, dobila sem pa dunajca ![]()
- v glavnem nekaj čisto mimo. Takrat fant, zdaj bivši, me je samo poteptov, češ naj bom tiho in naj to jem, kar sem dobila. Pa sem jo vseeno poklicala, potem se je pa opravičevala in mi tisto potišala, ker imajo toliko dela, da ne morjo moje želene jedi še enkrat delat. Verjetno si je sama pri sebi mislila mula kaj boš ti tle men, takrat sem jih mela ene 20 in verjetno tudi to, da ima bolj pomembne goste- Avstrijčke in se jim je šla nazaj lizat. Potem sem tisto jedla, tud bivši me je prov grdo gledal.
Sem pa še zdej huda. Če bi bla pametna, bi vstala pa šla ven. Zdej mi mesa tko ne poturi noben hudič!
Jaz pa imam tako srečo, da kamorkoli grem, najdem vedno kakšen nenaročen dodatek( beri las, muha....), medtem ko moiji zapustijo restavracijo s polnimi trebuščki.
Tudi meni je sicer nerodno povedati, če je s hrano kaj narobe. Nedolgo od tega me je soprog povabil na kosilo v neko nobel restavracijo, baje izvrstno kuhajo. Naročila sem si telečjo pečenko s praženim krompirjem (izredno rada jem telečjo ali svinjsko pečenko, ker jo doma naredim zelo poredko). Že po vonju mi nekaj ni štimalo, nato sem si narezala košček, enkrat prežvečila, pa vse pustila.
Očitno je bil natakar v moji bližini in zasledil mojemu početju, vljudno me vpršal kaj je narobe, vljudno sem mu odgovorila, da je pečenka neužitna, ker zgleda, da so nekje pozabili na meso( staro najmanj 4 dni).
Se mi je opravičil in ponudil drugo jed, ki je nisem sprejela zaradi slabosti. Računal pa ni.
Želela sem povedati, da se take neprijetnosti lahko zgodijo tudi takim dobrim, znanim restavracijam kot je bila ta.
AnamarijaNA Štajerskem imamo kar nekaj primerov, ko naši vrli gostinci kljub precejšnjemu obisku avstrijskih gostov ohranjanjo dostjno kakovost jedi, pač k njim hodijo jodlarji, ki na hrano nekaj dajo. K tistim našim, ki bi se prodali tujim gostom in se jim samo klanjajo, pa seveda ni več za hodit, sploh ko ugotoviš, kaj vse se ti lahko zgodi.
Pač izbiramo in dokler lahko to počnemo, bomo hodili tja, jer bomo zadovoljni.
Tisti riž je bil pa res ogaben.
Mamamia
mamamiaPiškotek, čakali sva isto časa kot običajno. Zato pa sva se pa čutili še bolj počaščeni.
Loni MakaroniVendy, pa sva res z Loni stalni gostji tam... He, he... Ampak tako prijaznega natakarja pa težko srečaš...
(važno, da se nama z Loni kaj dogaja!!!)
lidka ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušene školjke s pivom na sredozemski način

Suši z zelenjavnimi polpeti