prihaja čas obilice sadja z domačega vrta. zanima me kateri recept priporočate za pito.Nekoč sem jedla pri starejši gospej pito, ki se je topila v ustih. testo je bilo hkrati krhko, masleno in tako dobro.
sladkosnedko
prihaja čas obilice sadja z domačega vrta. zanima me kateri recept priporočate za pito.Nekoč sem jedla pri starejši gospej pito, ki se je topila v ustih. testo je bilo hkrati krhko, masleno in tako dobro.
sladkosnedko
Pri nas gre ta pita še vedno najbolj v promet. Delam jo z vseh vrst sadja.Nazadnje sem jo naredila z slivami.
http://www.kulinarika.net/recepti/6842/sladice/jabolcna
Lp,
kobra 1Seveda, testo za pite, jaz ga delam brez pecilnega, tako ali tako mora počivati na hladnem, torej lahko čez noč. Pri meni pogosto.
Anouk ( po moje ) seveda lahko, mal je odvisno od recepta. Ponavadi so vsa testa nekje, ko učeno rečejo, 3:2:1 ( moka: maščoba: sladkor ). ponavadi je še kaj tekočine, lahko je voda, vino , jogurt, kisla smetana ( ponavadi kakšna žlica. Če narediš z vodo ne bo nič narobe, če je kakšen jogurt, kisla smetana ali vino ( kislo ) utegne do neke mere zreagirat s pecilnim praškom in je lahko testo morda mal bolj " zbito " ( del reakcije sproščanja " mehurčkov " poteka na povišani temperaturi ). Tole je sam teoretično razglabljanje, izkušenj z počivanjem testa za en dan nimam.
ežojMa ne, saj rimljanka dela brez pecilnega. Lahko je ( teoretično ) težava, da pecilni zreagira z kislino in potem ni tako učinkovit.
ežojNe, ne bo težav, še boljše bo testo če bo počivalo.
Samo ne stavi pecilnega praška, samo moko, maslo in če želiš, jajce.
Več kot bo masla, bolj se bo krhko testo topilo v ustih.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tiramisu

Bučni pire iz rumene buče