Pozdravljeni!
Opazil sem, da je ta tema povsem zamrla pa sem si rekel, da jo malo obudim :) .
Sam sem velik ljubitel špargljev in se že nekaj let ukvarjam tudi z nabiranjem in prodajo. Šparglji so me sprva pritegnili zaradi njihovega okusa in uporabnosti v kulinariki. Šele kasneje sem se zavedal, da je to res izjemna rastlina in ne le navadna zelenjava. Še posebej me fascinirajo divji šparglji. Zavedat se moremo, da ima divji špargelj v sebi toliko dobrih snovi in vlaknin, da telo dodatno kuri kalorije že s tem, ko ga prebavlja. Srečo imam, da živim na področju kjer raste veliko divjih šparglje tako, da si jih lahko vsako sezono privoščim v velikih količinah pa še v skrinjo si jih shranim, da jih lahko uživam celo leto. Priznati moram, da se mi je precej izboljšalo počutje in prebava odkar uživam šparglje. Nikoli nisem tako lepo zaspal kot, če npr. za večerjo zaužijem 20 dag špagljev, razlika je očitna. Da bi delil moje pozitivne izkušnje tudi z ostalimi sem ustanovil spletno stran Šparglji.net. Kmalu se bo začne sezona zato vas vabim, da spremljate mojo stran na kateri vas bom obvestil o pričetku sezone in možnostih za nakup šparglejv prek interneta. Na spletni strani najdete tudi različne zanimivosti o špargljih in recepte (zaenkrat sta dva, v kratkem bo dodanih še nekaj 10).
Ko bom našel prve letošnje divje šparglje si jih bom privoščil z jajcem, brez kuhanja. Šparglje bom samo malo popekel na olivne olju in čez "ubil" dve jajci, malo premešal, dodal ščepec soli in poper. Komaj čakam 
Kako si jih boš pa ti pripravil/-a? :)
Spargelcek