Slišala sem, da nekateri ki delajo bananina peciva, banane narežejo na košče in jim dodajo limonin sok da ne postanejo črne.
Zanimam me če je mogoče ve kdo če je to res in kakšne izkušnje imate z bananami v pecivu??
hvala
ledenka
Slišala sem, da nekateri ki delajo bananina peciva, banane narežejo na košče in jim dodajo limonin sok da ne postanejo črne.
Zanimam me če je mogoče ve kdo če je to res in kakšne izkušnje imate z bananami v pecivu??
hvala
ledenka
21. apr 2008 18:00
jaz ne dodajam limone, pecivo pa pojemo prej kot banane ratajo črne ;) največkrat jih dam v rulado iz čokoladnega biskvita-pa stepeno smetano mala zelena
21. apr 2008 18:02
na vsake banane ali jabolka dam vedno limonin sok,tudi če naredim banane z mlekom,sadno solato,... razen ko jih ocvrem takrat pa res ponavadi ne,... anaeva
21. apr 2008 18:49
Delam presne bananine kroglice in sicer zrele banane dobro zmečkam, dodam mleto kokosovo moko, ki jo zmeljem v mlinčku za kavo, naredim kroglice in vanj po želji zataknem olupljen mandelj. In to je to. Kljub temu, da ni limone v njih zelo malo potemnijo, seveda če jih prej ne zmanjka. Tako hitro, pa še elektrike ne rabiš. oliva
21. apr 2008 18:51
Citronska kislina deluje kot antioksidant, tako da sadje na površini ne oksidira in s tem tudi ne spremeni barve. Tako tudi recimo preprečiš, da jabolčni krhlji med sušenjem potemnijo. In od tod tudi svetlo rdeče jagodne in svetlo oranžne marelične in breskove marmelade....ki so zamolklo rjavkaste, če jih delaš po domače po babičnem receptu. Lep pozdrav, Sonja
21. apr 2008 20:21
Hvala vam..... ledenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mehiške taco košarice
Ajdov kruh z orehi