19. apr 2008 6:47
| ežoj je napisal/a: | ||||||
Če prištejemo še Jelenckovo, nas je že pet. Jaz pa pravim, da oni ( v prehrambeni industriji ), nimajo tako dobrih tehnologov, da bi znali naredit, da se pokvari na določen datum. ežoj |
+
| Jelenckova je napisal/a: | ||
|
19. apr 2008 6:47
| ežoj je napisal/a: | ||||||
Če prištejemo še Jelenckovo, nas je že pet. Jaz pa pravim, da oni ( v prehrambeni industriji ), nimajo tako dobrih tehnologov, da bi znali naredit, da se pokvari na določen datum. ežoj |
| Jelenckova je napisal/a: | ||
|
19. apr 2008 8:41
Jaz načeloma jem jogurte kar ornk čez datum uporabe, če normlano diši, ko ga odprem. Dokazano pa je, da imajo jogurti z raznimi bifidus in podobnimi kulturami (actimel, activia, ego, itd.), največ kultur, ko so sveži in se to število zmanjšuje s staranjem, tako tak jogurt ali napitek okoli datuma uporabe ni več tovrstnoučinkovit, kar pa še ne pomeni, da ni dober
19. apr 2008 10:26
| Simona84 je napisal/a: | ||||||||||||
+
Evo, pa nas je 6
|
19. apr 2008 11:46
Prav hecno je videti zgornji post
Torej le nismo vsi "picajzlasti" ![]()
19. apr 2008 14:10
Simona in ostali, da ne bi post kmalu čez celo stran, se vam pridružujem kar na navaden način: osma po vrsti. Živele žive kulture v hladilniku!
19. apr 2008 14:17
To pomeni da sem jaz deveta-se pridružim.LP. golubić
19. apr 2008 14:21
uf, Simona84 - jaz sem daleč od picajzlastega... Jaz kar pogumno stvari poskusim - če pa ima res res čudn okus... pa zavržem. Sem enkrat porabila kislo smetano, ki je bila odprta dočakala rok in še kar en mesec čez rok - pa je okus bil čist tak kot če bi jo pravkrar odprla... Marna
19. apr 2008 16:42
jaz tudi jem če je rok uporabe pretekel in je bilo vse lepo zaprto... zadnjič sem jedla mocarelo, ki je bila že 3 tedne čez rok. bolj me skrbi tisto kar enkrat odpreš in ne porabiš do konca - npr. kakšne omake za testenine. roxy*
19. apr 2008 16:46
Jaz še porajtam ne roka uporabe, dokler je dobro za jest se ne sekiram, če ima pa kaj čuden okus potem pa le pogledam rok, samo ponavadi že prej otroci vse pojejo preden sploh pride blizu roka.
19. apr 2008 17:18
Enkrat je moj starejši popil poln kozarec Fruca, pa je rekel, da ni vedel, da ima Fruc zdaj tudi gazirano pijačo...Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski rezanci s piščancem

Hoppy brioš