Enostavna zelena juha
Divji hmelj ni nujno pravega spola, na vrtu pa ti bo en ali dva grma čez glavo zadosti. V polni rasti bo to nekaj m visoka ovijalka, pomisli na to. Zahteven ni, saj v naravi rad preraste grme, se vzpenja po plotovih, suhih drevesih,...
Vceraj sem kupila nekaj teh rastlin, ki bi jih rada dala med bele peralgonije.
Dobila sem jih v neki manjsi vrtnariji, punca, ki je bila trenutno tam, pa ni veliko vedela o rastlinah, tako da ne vem imena.
Prav gotovo jo katera ima ali pozna zato prosim za ime, da bom lahko dobila kaj vec podatkov o njej.
Hvala.
lp lučka
Bršljanasta grenkuljica (Glechoma hederacea) je to, izvorno raste v naravi tudi pri nas, prav zdaj cveti v travi. Seveda ima samo zelene liste.
Pozdravljeni!
To je blušč, tako rečemo mi v Kopru. Takoj ko se ga obere, ga je potrebno očistiti in skuhati, sicer ovene.Naredi se ga na poljubne načine.Olivno olje mu ne sme manjkati oziroma to je stvar okusa. (Če kdo potrebuje dobro olivno olje, vam ga lahko odstopimo) Nekateri ga imajo rajši kot šarglje. Je pa zelo dober.
Lp iz Obale
rina1234
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Tajska rdeča curry pasta