Kaj s sabo v avtodom

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

12. apr 2008 22:51

Ma saj vem, da je težko, če je tako, kot si napisala. Sem pripomila zgolj kot možnsot, da ga morda malo po ovinkih napelješ na pomoč v kuhinji... Kaj pa če ti postane slabo med med dopustom, pa res ne boš mogla?

Veš kaj naredi? Pojdi v trgovino, preglej police z na pol prirpavljeno hrano in tiste s konzervami, pa bodo ideje kar sam same privrele na plano.

V zamrzovalnik pa naloži že narezano meso, morda že tudi pečeno, da si na potovanju skrajšaš čas kuhanja, potem pa smo končuješ. Recimo: govedino narezano na majhne kocke zdušiš že doma, na poti potem samo segrevaš in dodajaš zraven zelenjavo ali narediš kakšno omako, v tem času se tudi skuha riž, krompir ali testenine. Če vzameš kuskus, je ta gotov v petih minutah.

Tudi fileje iz perutnine spečeš že doma in na poti med segrevanjem dodaš mešanico gorčice, kisle smetane in vode, pa je meso v omaki nared.

Meso nareži na trakove in ga potem popeci, dodaš še razno zelenjavo in varianta brez omake je nared.

Tega sem se zdaj spomnila, sicer mi taki seznami ne gredo kaj prida od rok, ker pač nimam kakšnih večjih izkušenj s takm načrtovanjem. Morda pa kaj uporabiš od tega.

Kakorkoli, uživaj s tvojimi tremi. Mamamia

mamamia

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 408

17. apr 2008 21:44

Hvala, Mamamia. Oprosti, ker se šele zdaj oglašam- sem bila odsotna. Tale ideja o napol pripravljenih stvareh pa ni slaba- tega še nisem poskusila. Doma namreč pripravljam vse sveže. Hvala, bom eksperimentirala. Lep pozdrav! eta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti