Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
Vanja,
vedno večji užitek je brati tvoje doživeto pisanje. Pa slikce, da jim ni para
. Upam, da nas čaka še veliko zanimivega branja, sicer pa ti predlagam, da res odpreš kar kakšen blog. Žal nimamo vsi takega smisla za pisanje, pa bi ga imela prav rada
.
Lp
vida70Sem mislila, da bo kdo omenil "deer fizzle" z menija. ![]()
@ Dragička: Odmaknjene lokacije totalna zagonetka tudi meni. ![]()
@ MamaF: Sama spadam v isto kategorijo kot ti. Lojtre sem se medtem navadila, tudi v letalu, takšnem in drugačnem nimam problema, v helikopter me ne spravijo več. Rabim pa "bragging rights". Za svoje vnuke. ![]()
![]()
@ MatejaC, daj tudi ti nam pošlji kako sporočilo. Pliiiiiz
![]()
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
@ Dragička: Odmaknjene lokacije totalna zagonetka tudi meni. |
Dragička in Vanja, kje pa so pri nas samostani? Ko so gradili Bistro, Žiče, Jurklošter, Pleterje, da omenim samo 4 kartuzije na naših tleh, so bili vsi ti kraji v odmaknjenih dolinah, daleč stran od vseh cest. Še danes je porecej tako, sploh za Jurklošter, pa tudi Zreče to velja. Dimenzije so seveda manjše tukaj v Sloveniji, ampak, stavri so povsem enake. Menihi so se posvečali molitvi, premišljevanju, pisanju, prepisovanju knjig, vse to pa so počeli na samem.
Zanima me, koliko je rresnice na tem, da gradijo mesta in ogromne stanovanjske bloke le zato, da ljudem ponudijo službe, a ostajajo stanovanja prazna? In kdo sploh financira to gradnjo ter delovna mesta, če od njih ni dobička?
Matejac, zgolj v vednost:
katastrófa -e ž (ọ̑) 1. dogodek v naravi, ki povzroči veliko razdejanje, uničenje: katastrofa je uničila deželo; ugotavljati škodo po katastrofi; potresna, vodna .............◊ geol. dogodek v naravi, ki povzroči velike spremembe na zemeljski površini ali v vesolju; lit. razplet s tragičnim koncem ♪
prílika -e ž (í) 1. kar je posledica okoliščine, okoliščin, ugodnih za uresničitev česa: prilika je nanesla, da sva se kmalu spet srečala; imeti, izrabiti, zamuditi priliko; čakal je na priliko za pogovor / ob priliki te obiščem / dal sem mu priliko, da se izkaže...................
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom

Špageti s kozicami in omako Basilico