Uporaba predpasnika v kuhinji
Nosim ga samo, kadar delam kaj s testom, da nisem vsa bela od moke. Predpasnik mi mora biti všeč, kakšna vedra barva in zanimiv ter uporaben kroj, da oblačila popestri in ne degradira.
Za brisanje rok uporabljam male brisačke , imam jo obešeno na kljukici zraven štedilnika, in serviete za brisanje posode, ko se mi za posodo ne zdijo več primerni. Kuham vedno v obleki za doma, ker mimogrede od kje brizgne ali kapne kaka tekočina, pred čemer tudi predpasnik ne zaščiti.
Cilatadeja, to je pa res zanimivo vprašanje. sama si (če se le spomnim ) nadenem predpasnik preden se lotim čiščenja in oluskanja rib.
To je pri nas zunanje opravilo, včasih vzamem stare ribiške predpasnike, včasih pa kakšne fancy ki jih je že kdo privlekel od že kje, vsin so taki, ki jih po uporabi pošpricaš s cevjo.
Včasih pa še na to pozabim, pri običajni pripravi hrane ostajam kar pri svoji domači opravi. Ni takšna, da bi jo kdor koli želel videti.
Roke si brišem tako kot vse, malo v hlače, malo v majco. In? Saj damo vse prat, ne.
Moje none in mama niso same kuhale, so pa seveda imele svoja gospodinjstva s kuharicami in predpasniki vred.
Predpasnikov smo našli toliko, da bi z njimi zlahka prekrili kakšno bolj majhno državo.
Mogoče bi jih v kakšni šoli vzeli? Niso nič posebnega, taki prtki pa predpasnički, pa še majhni prti, škoda za metat proč, no, se mi bo že katera oglasila, niso pa res nič posebnega, še sama ne vem od kje se je vse to vzelo, oprala sem seveda vse, bo že prišlo prav.nola
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 19. mar 2008 19:24:39Doma nikoli ne nosim predpasnika (zdajle se sprašujem - le zakaj ne???), v službi pa in tudi od otrok zahtevam, da ga imajo. Vseeno mi je, kakšnega, le da imajo nekaj zavezano okrog pasu, lahko tudi kuhinjsko krpo, ki so gor našili keper trak, da se da zavezat. Ampak opažam, da se gredo učenci pravo "modo" s temi predpasniki - in ko jih prvič prinesejo in zavežejo, ogledujejo drug drugega, komentirajo, se smejijo....... in opažam, da zelo radi "pozabijo" sneti predpasnik, če morajo kdaj iz razreda.
Moja hči ne mara klasičnega predpasnika, zdelo se ji je najbolj grozno, da bi ga morala nositi (kuha pa sicer rada) in tako je prišla na idejo, da ji kupim nadprt (bil je res lep, tak s prerezanimi pomarančami in limonami), prišijem nanj trak in predpasnik je bil tu - tak, "moški natakarski", do tal in segal je okrog in okrog pasu. Za tek na dolge proge sicer ni, za sukanje okrog štedilnika je pa še kako primeren
.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Velika noč in pirhi (pisanice)
Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)

Goveji golaž iz pečice