Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
| mamamia je napisal/a: |
| Pa saj kokosova smetana ni smetana, kot poznamo mi sladko smetano, ampak zelo zgoščeno kokosovo mleko. Tudui kokosovo mleko se malce strdi (ko odpreš konzervo to lepo vidiš), smetana pa toliko bolj, ker je bolj gosta. Jo pač na sobni temepraturi zmehčas ali kar trdo vržeš v jed in se potem stopi. Kokosove smetane ne moreš stepati kot naše, če si jo morda zato potrebovala. Mamamia mamamia |
| mamamia je napisal/a: |
| Sem pozabila prej dodati: kokosova smetana se uporablja ... za pripravo sladic, a ne za stepanje kot naša sladka smetana. Mamamia |
Eno je kokosova smetana za kuhanje, obstaja pa v trgovinah tudi kokosova smetana (z dodatki sicer, maščobe, sladkorja, emulgatorjev...) za stepanje po kateri se sprašuje!
MmNjam| mamamia je napisal/a: |
| Kokosove smetane ne moreš stepati kot naše, če si jo morda zato potrebovala. |
No, to pa ni res. Če zgoščeno kokosovo mleko (tisto, kar je na vrhu konzerve) stepaš, dobiš stepeno kokosovo smetano: http://tasty-yummies.com/2014/03/04/make-w
---Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino.---| MmNjam je napisal/a: |
| Eno je kokosova smetana za kuhanje, obstaja pa v trgovinah tudi kokosova smetana (z dodatki sicer, maščobe, sladkorja, emulgatorjev...) za stepanje po kateri se sprašuje! MmNjam |
No, v osmih letih od zadnjega zapisa v temi se je marsikaj našlo in spremenilo ... in naučilo.
Meni sicer ni uspelo stepsti kokosove smetane (en poskus se je izjalovil, potem pa nisem več poskušala), ampak če pravite, da gre, potem gre.
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami

Gratinirani svaljki