Prevelike in pretrde zobne ščetke, ki jih velike multinacionalke veselo propagirajo v kombinaciji z nepravilnim ščetkanjem pogosto povzročajo tovrstne teževe (da sploh ne omenjam paradontoze).
Torej če ti tole kaj pomaga-po nasvetu skrbne zobozdravnice sem zamenjala zobno pasto (zdaj uporabljam Paradontax, ki je sicer čudnega okusa, vendar se je nekako navadiš) ter ščetko...že nekaj let uporabljam CURAPROX CS 5460 ultra soft (obstaja tudi super soft in "najtrša" soft-za tiste, ki še nimajo hujših težav, pa jih želijo preprečiti). Kupi se v lekarni, Sanolaborju ali Müllerju (na bočni strani police s ščetkami so posebej stvari od te švicarske firme), stane pa ok 4€. Če je ne poznaš-to je taka čisto običajna krtačka s plastičnim ročajem, s kratko glavo s katero si ne poškoduješ dlesni. Ščetine so zelo mehke in zaobljene in po uporabi je občutek super. Jaz sem prej vedno hotela samo najtršo ščetko, hmmm no saj zato pa imam zdaj probleme.
Naslednji nasvet je bil 1 grenivko na dan! To naj bi tudi dobro vplivalo na dlesni, pa seveda zobna nitka in ustna voda in masaža dlesni z gengigelom. Joj, kako sem se razpisala, upam, da pride kateri prav ;)
mala zelena
Sporočilo je spremenil(a) mala zelena dne 06. mar 2008 17:51:51
Sporočilo je spremenil(a) mala zelena dne 06. mar 2008 17:58:43