član od 200415860 sporočil
Ma Vendy, proxima je res naštevala tisto, kar se tudi meni mota po glavi...
Botra ena in dva lahko gledam v nedogled, Dersu Uzala - še danes se spomnim ogleda v kinu, le HArolda in Maude nisem gledala.
Ob Ničiji zemlji bi jaz dodala - razen Maratoncev (stavek: Kdor je vas poznal, se tudi v peklu ne bo slabo počutil... je tako ali tako legendaren iz tega črnohumornega filma) in Ko to tamo peva, še film Gori vatra (priprave občine Tešanj, ki dejansko obstaja v Bih, takoj po koncu vojne na obisk Billa Clintona oziroma kako se Bosanci delajo norca iz celega sveta, še najbolj iz Američanov...).
Pa hrvaška komedija Tko pjeva zlo ne misli, najboljši hrvaški film prejšnjega stoletja (Relja Bašič kot gospod Fulir je neponovljiv...) in novejši fil Što je muškarac bez brkova (kako znajo Hvrati ironizirati svoje lastne zablode)
Gledala sem No country for old men, samo ne vem, sikamaco, ali se hecaš,ko praviš, da ne razmeš, kaj se zgodilo in kdo je dobil deenar - saj sploh ni pomembno, kdo je dobil denar, pomemben je konec zgodbe, ki je res šokanten (jaz sem mislila, da je crknil predvajalnik, ko se je takoj po koncu stavka, ki ga izreče Tomy Lee Jones, prižgala luč...) in to ti res da mislit, ta konec filma ima sporočilo....mlado, četudi zlobno in slabo, preraste staro, nove vrednote se uveljavljajo in starejši lahko to samo nemočno opazujejo...kljub tistemu počasnemu teksaškemu načinu življenja, katerega razvlečenost se kaže tudi v njihovi govorici...No, vsaj jaz sem tako razumela film.
Aja, pa meni je Angleški pacient eden boljših protivojnih filmov....
Petelinji zajtrk pa smo po ogledu v kinu doma na devedeju gledali še vsaj pet krat...To ni kot ogled filma, to je kot bi sosedu čez plot gledal, kaj se mu na dvorišču dogaja....mi se valjamo od smeha...
Mamamia
mamamia