Film

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

14. jan 2009 14:36

Ja mamaF, Tilda Swinton je res dobra bejba. V Obali mi je bla huda, čeprav film mi je bil pa zanič. Moram gledat Burn after Reading, kjer igra ona. A ga je že kdo gledal, a je ok?

saša

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

14. jan 2009 15:01

Ko smo že pri filmih in nadaljevankah.Lani poleti so na tvslo2 vrteli nadaljevanko, mislim da irsko. Zdi se mi da se je imenovala Lilije.Bilo je osem delov.Govori o družini odraščujočih hčera in sina z odovelim očetom.Zgodba se je odvijala po prvi svetovni vojni.Meni je bila zelo všeč,način pripovedovanja zgodb in njihovega jezika.Pozabila sem na ime pisca,zato me zanima če ve kdo se dobi pri nas tudi knjiga? adalbert

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

14. jan 2009 15:52

Spagon, ravno danes (bolniška) pogledala doma na računalniku - zelo dober. Pa Frensiska je super. Pa Brad Pitt odbit, da o Malkyju ne govorim...Kluni pa mi nekako ne sede v tem filmu. MamaF, Almodovar je itak zakon, kajne Spagon :) Non ti muovere nisem še gledala, sem pa v zadnjem tednu gledala Vicky Christina Barcelona in še enega z njo, ko se njen profesor zaljubi v njo (igra ga Ben Kingsley), ma si nisem zapomnila naslova, pa se mi ne da zdaj pogledat :) Sem pa pod vtisi Wrestlerja, comeback Rurkiča je fenomenalen:) katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

14. jan 2009 15:52

l in še una druga Almodovarjeva z velikim nosom.... mamaF - Mojca[/citat]

...Rossy de Palma

nola

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

14. jan 2009 16:26

O, hvala Nola, se nikakor nisem mogla spomniti. Ja, Rossy mi je všeč! mamaF - Mojca Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 14. jan 2009 16:40:11

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. jan 2009 16:32

Vidim, da sem iz čisto nekega drugega vica - al pa nimam okusa za filme, kaj se ve. Namreč, niti slučajno ne morem gledati žalostnih filmov, vojnih filmov in kakih podobnih grozot. Ko berem opise in kritike kakšnega filma, dobim velikokrat občutek : bolj je žalostno, bolj je lepo. Hvala lepa. Sploh pa ne morem gledat filmov, posnetih po resničnih zgodbah - Življenje je lepo, npr. Me prime, da bi zgrabila televizor in ga vrgla v steno, čeprav televizor ni nič kriv.

Zato imam grozotno rada romantične komedije, pa tudi kolikor -toliko resne filme s srečnim koncem. nekaj mojih najljubših: Štiri poroke in pogreb (no, ja, saj eden umre, ampak ne zaradi zlobe kogarkoli - naravna smrt bi bil še najboljši približek), Amelie, Grde lepe stvari, Pravzaprav ljubezen, Seks, laži in videotrakovi, Reka poje mi (ok, ja, žalosten je), Reševanje vdove Grace in podobne grozote.

Od naših se mi je najbolj  vsedel v srce Na svoji zemlji - to je verjetno edini film z vojno tematiko, ki mi je všeč, čeprav je grozotno žalosten. In ko se sezuje, da bi šla bosa še zadnjič po naši zemlji, se vedno zjočem do amena. Evo, se že cmerim. Bom kar končala.

LP

cervus

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

14. jan 2009 16:33

katka lopatka je napisal/a:
Spagon, ravno danes (bolniška) pogledala doma na računalniku - zelo dober. Pa Frensiska je super. Pa Brad Pitt odbit, da o Malkyju ne govorim...Kluni pa mi nekako ne sede v tem filmu.MamaF, Almodovar je itak zakon, kajne Spagon :)Non ti muovere nisem še gledala, sem pa v zadnjem tednu gledala Vicky Christina Barcelona in še enega z njo, ko se njen profesor zaljubi v njo (igra ga Ben Kingsley), ma si nisem zapomnila naslova, pa se mi ne da zdaj pogledat :)Sem pa pod vtisi Wrestlerja, comeback Rurkiča je fenomenalen:) katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

 

O super super, sem vidla da je že DvDrip zunaj, si ga moram zlovdat

Almodovar je pa zelo zakon, Átame, pa Mujeres al borde de un ataque de nervios sta mi najboljša! Pa v obeh igra Rossy de Palma.

saša

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

14. jan 2009 18:26

Ko govorimo o solzah: svoje male prijateljice sem skupinsko peljala gledat film Moja punca ( My Girl ), na matinejo. Publika je bila približno njim enake starosti, tu pa tam kak  pa spremljevalec, najbrž voznik.

Če razmišljate o jokanju pri filmu, vam zagotavljam, da toliko smrkanja, kot sem ga tistkrat doživela pri filmski predstavi, ni mogoče niti opisati. Pač zrelost gledalcev.

Mene je pri filmu lažje spraviti v jok kot pa v smeh. Me je pa lahko tudi zelo strah. Noč čarovnic sem skušala že enih petkrat pogledati, pa me je vedno tako strah, da še danes ne poznam vsebine filma.

 

F r i n a

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

14. jan 2009 19:24

Elaphus, Amelie je definitivno en mojih najljubših filmov!!!

Grozno pa sem se razjokala pri Hable con Ella (Govori z njo) ter Marido de la Peluquera (Frizerkin mož).

tulka

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

15. jan 2009 14:29

Izkoristila bom temo, da vas vprašam (več ljudi več ve), če je morda kdo gledal oz. pozna naslov naslednjega filma: ... Dogaja se na Madžarskem, tik pred začetkom II. svetovne vojne, bogat par, ne moreta imeti otrok, on pristaš nacistov, ona bo dedovala družinsko bogastvo le, če bo rodila naslednika, pa ne more zanositi. Problem rešita tako, da revni Židinji obljubita pomoč (ne vem ali gre za rešitev pred taboriščem ali za denar), če zanosi z možem, donosi, rodi in izroči otroka. Rečeno, storjeno, le da se nekje vmes mož v dekle zaljubi.... Res bi ga rada še enkrat videla in če bi poznala naslov, res ne bo problem (je pa star film, najmanj 20 let). Že v naprej hvala za morebitno pomoč! sonci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti