5. mar 2008 13:25
Evo ravno se ubadam z zadnjimi podrobnostmi self made aranžmaja za letošnjo Grčijo. Ko enkrat začneš te zasužnjijo (Vendelina je lepo napisala kako in zakaj). Midva sva v začetku hodila sama, se furat z motorjem po najbolj skritih kotih, no letos greva pa že tretjič še s tamalo hčerjo, od tega drugič v povsem lastni režiji. Sicer smo hodili z agencijami (Intelekta, Kažipot, Sun holidays), le na Krf in letos na Kefalonijo gremo s trajektom iz Ancone, pa hotel smo si dol že rezervirali. Komaj čakam. Obstajala je ideja, da bi šli dol čez bivšo Jugo, pa so nam trenutni dogodki prekrižali načrte, sploh ker dvomim, da nas bodo Srbi čez pol leta kaj manj čez nišan gledali kot zdaj.
Drugače pa - z agencijami jaz kakih slabih izkušenj nimam, samo ne smeš bit prestrašen (no to dajo izkušnje) in dovolit, da ti njihovi predstavniki dol rihtajo fakultativne izlete in rent-a-car. Treba se je menit sam, malo se pocenkaš (no to dela pri nas mož), vzpostaviš stik z ljudmi...Pri obojem imajo oni pač zraven svoj zaslužek in ne vidim nobenega razloga zakaj bi rabila posrednika, da grem na glavno ulico in se zmenim za izlet ali najem avta, motorja. Večino otokov se da pregledat v enem tednu po dolgem in počez, razen Krete (no morda glavne stvari ja). Velik je tudi Lezbos, pa zelo lep tudi. Na Santoriniju, Vendelina vam bo pa dolgčas, ker je res mini, tudi če vse pretakneš do zadnjega kamna si hitro okoli. Je pa res lep, samo če greste zgodaj, recimo v juniju, vzemite kaj za veter, mene je tam cel teden zeblo.
Eh sem naklepala... se vidi da je to tema o kateri rada kaj napišem. Kje je še julij.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca