Grčija

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

3. mar 2008 23:34

mi smo lani obiskali Grčijo v lastni režiji in z avtom. Prvi postanek na poti tja, smo imeli v Beogradu. Prespali smo na Ohridskem jezeru, naslednji dan pa smo se čez prelaz med Ohrdskim in Prespanskim jezerom odpravili v Grčijo. Isti dan smo si ogledali samostane Meteora in pozno ponoči prispeli v majhno mestece Parga, na zahodni obali, blizu otoka Krfa. Parga je zelo zanimivo mestece. S pisanimi hišicami, ki so strnjene na hribčku ob obali, spominja na dalmatinsko mesto. Apartma smo rezervirali preko interneta. Ogledali smo si kar nekaj turističnih zanimivosti, vendar bistveno manj kot smo planirali, saj je bilo tisti čas nekaj dni pasje vroče okoli 43 stopinj. To je bil eden naših najlepših dopustov. Domov smo se vrnili s trajektom do Benetk. atic

neznan uporabnik

4. mar 2008 0:49

tema zame :).... v grciji sem zivela 2 leti in se ze 10 let vracam tja na dopust...vedno z intelekto ali kompasom, preko interneta pa si najdem rent a car ker je tako bolj poceni, toplo priporocam kreto, rodos, kefalonijo, karpathos in seveda santorini ter kos...z vseh otokov so potem dnevni odhodi trajektov na otocke ki jih v agencijah ni, npr sikinos serifos sifnos itd....ce pa hocete nekaj zelo malo turisticno razvitega z odlicno hrano in domacnostjo pa se odpravite na chios....grcija je zakon!!!! meli79

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

4. mar 2008 3:59

Naši prijatelji so šli lani z motorji v Grčijo. Šli so v lastni režiji in sicer Zagreb, Split, po obali do Budve, tam prespali, nato preko Albanije, ki je baje malo čudna, vendar čudovita. Najprej so se melo vozili po celini, mislim da kake 4 dni, nato motorje parkirali v Atenah in za avionom na Rodos, potem z ladjo na Lezbos in Mikinos, z ladjo na Santorini in nazadnje z gliserjem na Kos. Potovali so 15 dni. Domov pa so prišli preko Srbije, da se niso vračali po isti poti. Prenočišča so si spotoma poiskali, včasih v kakem domačem penzionu, 2x v hotelu. pravijo in po slikah sodeč je bilo super, samo so pa bili tudi fajn utrujeni, vendar se je splačalo.

Kyara

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

4. mar 2008 4:46

meli79 je napisal/a:
tema zame :).... v grciji sem zivela 2 leti in se ze 10 let vracam tja na dopust...vedno z intelekto ali kompasom, preko interneta pa si najdem rent a car ker je tako bolj poceni, toplo priporocam kreto, rodos, kefalonijo, karpathos in seveda santorini ter kos...z vseh otokov so potem dnevni odhodi trajektov na otocke ki jih v agencijah ni, npr sikinos serifos sifnos itd....ce pa hocete nekaj zelo malo turisticno razvitega z odlicno hrano in domacnostjo pa se odpravite na chios....grcija je zakon!!!! meli79

govori, govori - to so informacije, ki jih vsi čakamo!

nola

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

4. mar 2008 8:03

pozdravljeni! lani sem bila z avtom v grciji. do benetk po cesti potem pa s trajektom (36 ur, cca 280 E za 2 odrasla in avto) do patrasa. potem pa po peloponezu, ki je razen vecjih arheoloskih znamenitosti (olympia, korintski prekop, epidaurus...) turisticno zelo malo oblegan. ce postavis sotor v korintu gres z vlakom lahko v atene tako da ti ni treba tam vozit. ceste so dobre, avtokampi urejeni, prostor za sotor dobis brez problema, cene v restavracijah so normalne, isto v samopostreznih tipa najboljsi sosed. ljudje so pripravljeni pomagat ce imas tezave, rabis pa dobro avtokarto ker se garmin izven mest ne znajde najboljse. aja se vreme: razen zadnjih par dni ko je pihal veter in enkrat tudi padal dez je bilo vreme prve tri tedne septembra lani brezhibno. ce potrebujes se kaksne informacije mi pisi na ZS. lp. anja

melika  

član od: 16.9.2002

sporočila: 36

5. mar 2008 10:41

Pozdrav ! Tudi mi imamo letos v seznamu za dopustovanje Grčijo- Kreto. Zelo me zanima, na katerem koncu otoka so lepše plaže pa če imate še kakšen dober hotel v spominu bi bilo tudi dobrodošlo. Vsekakor imamo namen najeti avto , da si otok dobro ogledamo. Hvala in lep dan ! Meli

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

5. mar 2008 13:25

Evo ravno se ubadam z zadnjimi podrobnostmi self made aranžmaja za letošnjo Grčijo. Ko enkrat začneš te zasužnjijo (Vendelina je lepo napisala kako in zakaj). Midva sva v začetku hodila sama, se furat z motorjem po najbolj skritih kotih, no letos greva pa že tretjič še s tamalo hčerjo, od tega drugič v povsem lastni režiji. Sicer smo hodili z agencijami (Intelekta, Kažipot, Sun holidays), le na Krf in letos na Kefalonijo gremo s trajektom iz Ancone, pa hotel smo si dol že rezervirali. Komaj čakam. Obstajala je ideja, da bi šli dol čez bivšo Jugo, pa so nam trenutni dogodki prekrižali načrte, sploh ker dvomim, da nas bodo Srbi čez pol leta kaj manj čez nišan gledali kot zdaj. Drugače pa - z agencijami jaz kakih slabih izkušenj nimam, samo ne smeš bit prestrašen (no to dajo izkušnje) in dovolit, da ti njihovi predstavniki dol rihtajo fakultativne izlete in rent-a-car. Treba se je menit sam, malo se pocenkaš (no to dela pri nas mož), vzpostaviš stik z ljudmi...Pri obojem imajo oni pač zraven svoj zaslužek in ne vidim nobenega razloga zakaj bi rabila posrednika, da grem na glavno ulico in se zmenim za izlet ali najem avta, motorja. Večino otokov se da pregledat v enem tednu po dolgem in počez, razen Krete (no morda glavne stvari ja). Velik je tudi Lezbos, pa zelo lep tudi. Na Santoriniju, Vendelina vam bo pa dolgčas, ker je res mini, tudi če vse pretakneš do zadnjega kamna si hitro okoli. Je pa res lep, samo če greste zgodaj, recimo v juniju, vzemite kaj za veter, mene je tam cel teden zeblo. Eh sem naklepala... se vidi da je to tema o kateri rada kaj napišem. Kje je še julij. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

5. mar 2008 13:41

Junija te je zeblo? Pa sem mislila da sem jaz zmrznjena. Od mene se je namreč cedilo, da je bila luža pod mano. Sicer pa smo se tudi mi potepali brez agencije. Da se najet avto, tudi z avtobusi smo kolovratili okrog, pa tudi veliko smo prepešaćili. Bilo je super, samo zelo prevroče. lp Vesna

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

5. mar 2008 14:03

celo dopoldne že berem razne teme tukaj o grčiji, tuniziji, djerbi ter brskam po drugih straneh z turistično vsebino. preberem zadovoljne in manj zadovoljne izkušnje a vendar se nikakor ne morem odločiti kam iti. do pred dvema dnevoma sem bila odločena da greva kot vedno do sedaj na jadran. potem pa sem nekaj hodila na agencijo in vzamem katalog za tujino. včeraj se vsedem, gledam te čudovite slike (za katere by the way vem da vedno niso realne) in gledam cene ki sploh niso veliko višje če primerjamo z jadranom. in mi pride v misli slika kako poležavam na plaži (za lep telešček že hodim v fitnes) in dragi zraven mene, nekje daleč od doma. vem da je potrebno vsaj približno vedeti kaj bi rad. zame bo prvi uspeh da dragega spravim na letalo potem pa: rada bi malo poležavala in lenarila, odločila bi se tudi za kak enodnevni izlet, ne bi rada bila v veliki gužvi kjer moraš na plaži paziti na vsakem koraku da ne stopiš na koga, sva pa mlada tako da si želiva prostor kjer si imava kaj za pogledat, dobro hrano, čistočo in da se nekaj lepega dogaja. dopust imam planiran prvi in drugi teden v juliju. ali bi mi lahko morda vsaj malo svetovali kam naj se podam, kaj moram gledati? vem da mora imeti hotel najmanj tri zvezdice. ali je bolje vzeti polpenzion ali all inclusive? vsekakor vam bom hvaležna za kakršnokoli informacijo. nektarina

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

5. mar 2008 14:53

Tinca, saj bivšo Jugo lahko prevoziš tudi tako, da spustiš Srbijo, če imaš čas seveda. Hrvaška, Bosna, Hrvaška, Črna gora, Albanija, Makedonija, Grčija. Moram priznati, da je bila ta pot meni zanimivejša in lepša, kot pa tista čez Beograd, čeprav daljša. Sploh Albanija je izjemno zanimiva in lepa, Makedonija pa je izak zakon. Lep "dopustniški" pozdrav magnolija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti