Fikus alii

Ali mogoče veste, kako rešiti "fikus alii" pred odpadanjem listov. Ko sem ga v vrtnem centru Kalia v Ljubljani kupila, so mi svetovali, da je to okrasna rastlina za zmerno topel prostor, da ne zahteva veliko svetlobe, oziroma je lahko percej odmaknjen od okna in da ne rabi pogosto zalivanje. Po približno dveh mesecih je rastlina izgubila več kot polovico listov kljub temu, da prostor izpolnjuje navedene pogoje. Kaj naj storim, da preprečim odpadanje listov, ali bo pognal nove liste?

hvala za odgovor.

rezika

Fikus je verjetno preveč na toplem. Spomladi ga postavite ven na senčen prostor, pa si bo opomogel. lp vdolin vdolin

Fikusi ne marajo prepiha.

Dobro ga je večkrat rositi s postano vodo. daga

verjetno mu je škodila sprememba temperature med prenašanjem  do doma. Skrbi za njega, kot so ti svetovali in čez čas se bo prilagodil in na novo pognal liste. To se je tudi meni zgodilo  pred leti, potem pa se je umirilo, in fikus je čedalje lepši in bujnejši. Pa vedno naj stoji na enem mestu, pa bo.Spremembe slabo prenaša.

Kyara
http://www.rastline.com/viewtopic.php?t=223&highlight mogoče boš tule kaj našla,jim je bolj domača tema. anaeva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti