MIslim tistega iz pekarna. Zanima me , ker ko ga jaz naredim doma je rumen. Not dam samo gladko moko sol kvas in vodo ali mleko.
Če je tu kak pek naj me prosim, prosim razsvetli.
božena
Temo je spremenil(a) bozena dne 11. feb 2008 20:54:02
MIslim tistega iz pekarna. Zanima me , ker ko ga jaz naredim doma je rumen. Not dam samo gladko moko sol kvas in vodo ali mleko.
Če je tu kak pek naj me prosim, prosim razsvetli.
božena
Temo je spremenil(a) bozena dne 11. feb 2008 20:54:02
Moycaa, saj s ešališ? Barbve ne dodajajo. Barvo da temnemu kruhu pražen ječmenov slad (kot za ječmenovo kavo, recimo, se ga v kruhu tudi okusi, kruh je rjavkast).
Za bel kruh pa bi verjela peugeotu. Sploh pa mora na deklaraciji (ki jo mora imeti VSAK kruh) navedeno, kaj so sestavine. Se pač pogleda tja. na predpakiranih je deklaracija nalepljena, za one, ki niso, jih imajo pa trgovci.
Je pa res, da mi iz moke, ki jo kupim v mlinu, rata veliko bolj bel kruh kot npr. iz Sparove moke.
zuzek, vse tisto, kar zahteva zakonodaja je na deklaraciji, se razume, da ne več. Pa če verjameš ali ne.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Barilla s slanino in gobami

Najboljši limonini razpokančki