član od 20083340 sporočil
Meni se zdi (oz. bi se mi zdelo, če bi se to res dogajalo) čisto normalno.
To bi pomenilo, da ga niso naročili par 10 kg preveč, ki ga bodo itak zavrgli-oz. kot je povedala Roncolino vrnili pekom, ti pa ga potem na srečo vsaj kmetom dajo.
Ampak ves ta presežek neprodanega in zavrženega kruha nekdo plača, a ni res?! In to smo mi potrošniki, ki ponorimo, če slučajno zmanjka kruha v trgovini!
(Sicer, glede na pekovske izkušnje pisočih v tem forumu, mi nismo te sitnobe.)
Še bolj normalno bi se mi zdelo, da bi bil kruh dve uri pred zaprtjem trgovine 50% cenejši, kot je to ponekod v tujini. Zakaj? Zato, ker tudi v naši vaški trgovini vidim stranke, ki se ob šestih zvečer zmrdnejo, češ, a popoldan pa ne dobite nič svežega, je pa predrag, da bi starega kupovala.... in rečejo hvala lepa in kupijo toast......neprodan kruh pa...pa smo spet tam.
Mislim, da bi moralo tovrstni razvajenosti kmalu odklenkati, sicer ne vem, kam bomo prišli.
Jaz sem prav vesela, da so me vzgojili v slogu "če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga" in sem to tudi na otroka prenesla. Odkar pa -po zaslugi Kulinarike- pečem "internetni kruh", kot mu rečeta (brez gnetenja) je pa sploh vsak drugi, tretji dan praznik pri hiši, prej sta me že malo kritizirala,ker sta se vseh "navadno" pečenih kruhov "kao" naveličala.
In - na vasi živimo, tako da vse (sicer maloštevilne) ostanke kruha damo kokošim itd. Tudi mi imamo v sosednji vasi manjšo pekarno, ki peče puhast bel primorski kruh, pa kmetje tudi od tam vozijo velike vreče 2 dni starega kruha za borih nekaj centov....
Pa še nekaj: ko sem v šoli mojih otrok predlagala, da bi lahko jedli več črnega kruha in da tudi od 2 dni starega ne bi nihče umrl, me je večine drugih staršev skoraj pohodila....
Ja, kot je zapisal tisti pek....tako smo hoteli in tako imamo.
Pa lep pozdrav!
mamaF