Veganski sladoled z navihanci
Draga moja banana, ( ne ljubi se mi pisat dvojnih n-jev ), daj se mal skulirat, drugač bo lepota trpela
.
| escada je napisal/a: |
| Brez zamere, ampak ne me basat, pohano meso iz pečica sploh ni za jest, razen če si "fejst" lačen..Je tudi moja enkrat prišla s to idejo na dan....no pa dajmo probat sem rekel z mešanimi občutki....in od takrat dalje pohamo samo še na klasičen način...(olje, ponev, štedilnik)Escada |
escada, ti pa nimaš pojma ( pa nisi edini, tudi dragička je zraven ). Naj te poučim: pohani zrezek je, če primeren kos mesa pomokaš, daš v stepeno jajce, v drobtine in pečeš v segreti maščobi. Pohano v pečici je to isto, razlika je v tem da je kos mesa nekoliko večji, spustiš moko, jajca in drobtine, maščobe je manj, daš v pekač in v segreti pečici pečeš uro ali dve. In da to ne bi bilo za jest?![]()
![]()
![]()
No, no, Ežoj ne bodi tako kritičen saj se celo življenje učimo.
Evo čist ste me zmešal s tem pohanjem v pečici in jaz včeraj sprobam.
Zaključek: Poham samo še standardno.
Škoda, da ni ežoj včeraj napisal razlage pohanja v pečici pa sem pozabila spusti moko, jajca in drobtine.![]()
no, escada, jade in ežoj so me prepričali. Ne bom niti poskušala. Danes je na sporedu svinjska ribica, mislim, da bi je bilo škoda.
Jaz pa poham v pol sv.masti in pol olja.
AnjaNo, ko poham kose s kostmi, pač zelo zelo dolgo pokrito pečem - 10 do 15 min na vsaki strani - na točno določeni temperaturi (to mora pogruntati vsaka gospodinja svoj štedilnik), in ni nikoli krvavo okoli kosti. Med pohanjem kose še prepikam s špičastim nožem v bližini kosti in se res vedno spoha. Ne smeš pa tudi ne pohat preveč dolgo, ker je potem meso suho in tudi ni dobro.
No, saj sem že rekla. Za pohanje v pečici sem tule na tem forumu slišala prvič. Nobena gospodinja, ki jo poznam, ne poha na tak način, in je to za mene nekaj čisto novega.
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganski sladoled z navihanci

Jagodni semifreddo