27. jun 2014 9:20
Mene mehurji tudi ne motijo, a ravno zadnjič sem nekje prebrala nasvet, da v jajce daš žličko olja, ker naj bi tako skorjica ne odstopala. Nisem še poskusila, morda pa res pomaga.
Lisa
27. jun 2014 9:20
Mene mehurji tudi ne motijo, a ravno zadnjič sem nekje prebrala nasvet, da v jajce daš žličko olja, ker naj bi tako skorjica ne odstopala. Nisem še poskusila, morda pa res pomaga.
Lisa
28. jun 2014 21:06
Ej, punce, tole je pa bil "melem" na mojo ranjeno kuharsko samozavest.![]()
Še bom brez slabe vesti pohala moje nagubane dunajce
.
Lisa, tudi z oljem med jajčko ne dosežeš, da bi skorjica ne odstopala - vsaj pri meni je tako.
BABI 2+2
3. jul 2014 10:14
Na spodnji link sem naletel danes, morda bo koga zanimalo:
http://www.figlmueller.at/en/schnitzel.html
4. jul 2014 22:13
Babi2+2, med nasveti na TV je bilo nekje rečeno, da mora zrezek pred pohanjem imeti sobno temperaturo, ne sme biti direktno iz hladilnika. Da je razlika v temperaturi prevelik šok za meso in se zato preveč na hitro skrči, podobno kot človek, ki ga zebe.
Katrca11
4. jul 2014 23:03
Saj je za vsako meso bolje, če je na sobni temperaturi.
Commis débarrasseur
4. jul 2014 23:10
| Katrca11 je napisal/a: |
Babi2+2, med nasveti na TV je bilo nekje rečeno, da mora zrezek pred pohanjem imeti sobno temperaturo, ne sme biti direktno iz hladilnika. Da je razlika v temperaturi prevelik šok za meso in se zato preveč na hitro skrči, podobno kot človek, ki ga zebe.
|
To je predvsem zato, ker rabiš preveč časa, da se notranjost (govorim o steaku ali recimo spodobnemu kosu ribe) segreje do prave temperature, zunanjost pa ni preveč pečena.
Dunajski je tako tanek, da nima veze. Pa Avstrijci niso preveč prefinjeni kuharji. ![]()
Mygrace
sporočila: 6506
5. jul 2014 11:57
Pa tudi olje se ohladi, ce das mrzlo meso vanj.
Vcasih sem se zgolj nasmehnila ob takih picajzlastih nasvetih, odkar upostevam male tajne velikih majstora, postajam veliki majstor sa velikim tajnama![]()
(vsega nikoli ne izdam presssssssssssssssssssssssssssssssssssss...)
Mygrace
5. jul 2014 13:32
A dej no Vanja, Avstrijci niso dobri kuharji ? Tole je pa bedarija brez primere in izjava nekoga, ki nima pojma o kuhariji.
hedonistKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Galette z zelenjavo

Jernejev zelenjavni curry