Orehova potica po receptu moje mame
| katka lopatka je napisal/a: |
| Kaj pa kakšna varianta večstanovanjske hiše, okoli 5-10 stanovanj? Živim v hiši, kjer je 6 stanovanj. Imamo veliko dvorišče, hiša je odmaknjena od glavnih cest, vendar še vedno blizu vseh storitev, imamo vrt, zelenico, kamin...Zelo sem zadovoljna. Samo res ne vem, kakšne so kaj ponudbe.
|
odvisno..., če sta bolj "zapečkarski tip", priporočam hišo, kajti ta rabi gospodarja in tako kot omenja mamamia, zahteva popravila in vlaganja v začaranem krogu.
Sevede se to dogaja tudi v bloku, vendar je kar za veliko stvari poskrbi vzdrževalec in je prihranjenega kar nekaj časa in tudi denarja.
Blok se mi zdi bolj primeren za tiste, ki so veliko od doma ali pa nimajo smisla za razna ročna opravila, ki jih hiša zahteva, da prehitro ne propada.
kobra 1Saj glavni problem je to, da oba delava v Ljubljani in cene so nenormalne. Saj bi šla v stanovanje ampak potem ne vidim variante kako se iz kredita izvleči, da bi prišla do hiše. Ahja
Ja, (M)etka,
sami se morate odločit, kaj bi rad in kaj lahko speljeta. Za ceno stanovanja v Ljubljani, lahko dobite hišo nekje zunaj Lj. Kot so drugi že povedali, hiša pomeni nenehno vzdrževanje, odtehta ( po moje ) stik z naravo, v pižami piješ kavo zjutraj ( ptiči in take fore ). V bloku pa plačaš " dajatve " in te nič ne briga, vse bo urejeno (?).
Glede otrok: skoraj se mi zdi blok boljši, ker je zmeraj nekaj otrok, imajo družbo, skupaj se igrajo, v kakšni " rajdi " privat hiš se lahko zgodi, da nobenega otroka ni nikjer na daleč ( tako poznam ).
Kakorkoli, sami se odločite in delajte na tem ( iščite, glejte oglase, bodite vztrajni ), priložnost se bo že pokazala ( povdarek je na vas, vi morate migat, nobeden vas ne bo pocukal za rokav, " ej, imam ugodno hišo za vas ")
ežoj| ežoj je napisal/a: |
Ja, (M)etka, sami se morate odločit, kaj bi rad in kaj lahko speljeta. Za ceno stanovanja v Ljubljani, lahko dobite hišo nekje zunaj Lj. Kot so drugi že povedali, hiša pomeni nenehno vzdrževanje, odtehta ( po moje ) stik z naravo, v pižami piješ kavo zjutraj ( ptiči in take fore ). V bloku pa plačaš " dajatve " in te nič ne briga, vse bo urejeno (?). Glede otrok: skoraj se mi zdi blok boljši, ker je zmeraj nekaj otrok, imajo družbo, skupaj se igrajo, v kakšni " rajdi " privat hiš se lahko zgodi, da nobenega otroka ni nikjer na daleč ( tako poznam ). Kakorkoli, sami se odločite in delajte na tem ( iščite, glejte oglase, bodite vztrajni ), priložnost se bo že pokazala ( povdarek je na vas, vi morate migat, nobeden vas ne bo pocukal za rokav, " ej, imam ugodno hišo za vas ") ežoj |
Dragi ežoj. Migava. Že eno leto in počasi že izgubljava elan, ker se nama zdi, da nikamor ne prideva, da je vse vedno dražje, da se nikakor ne moreva odločit za nakup nečesa. Sva si ogledala malo morje parcel in sva obupala, ker prodajajo vse mogoče sr... Lepe parcele pa terjajo težke denarje. Pri hišah je ista zgodba.
Imam izkušnje s podnajemniškimi stanovnaji, blokom, hišo. Takole bi rekla: Če imata kaj ročnih spretnosti in sta za hišo pripravljena žrtvovati kaj prostega časa (če ga seveda imata), če uživata v naravi, rožah, vrtu in če imata še kak rokodelski hobi - potem ni dileme - hiša.
Komur je pa vse delo z in okrog hiše v breme, še sploh, če je veliko od doma, naj gre raje v blok.
Glede stroškov pa tole: res v bloku naredijo vse drugi, a tudi kvarijo marsikaj drugi. Nenehno smo se jezili, ker so zmanjkovale žarnice v dvigalu, na hodniku, stene popackane in jih je bilo treba beliti, streha je zamakala, pa je to brigalo le stanovalce v najvišjem nadstropju, dvigalo je odpovedalo, spet so se oni iz prvega in drugega nadstropja upirali plačilu. Za take stroške je bilo namreč treba dodatno zbirati denar, redna akontacija za vzdrževanje ni dovolj. Šel je hidrofor za vodo, mesec in pol nismo imeli tekoče vode v stanovanju !!! z dvema dojenčkoma, plenic za enkratno uporabo ni bilo, vso vodo je bilo treba nanositi iz kleti, tudi po stopnicah, v 8 nadstropje, če je bilo dvigalo v okvari. Kurili so tako, da smo se enkrat kuhali, drugič zmrzovali, vodo plačevali po prijavljeni osebi ... za nameček nam je še eno enoletno plačilo stroškov poneverila blagajničarka bloka in s tem denarjem kupila sinu stanovanje, posledično smo jeseni zmrzovali dodaten mesec ..takrat sem imela bloka dovolj. V hiši si lahko vsaj deževnico nalovim in cisterno pripeljem.
Torej, tudi v bloku je treba plačevati vzdrževanja in če upoštevaš površino, ki jo lahko koristiš, ni nič ceneje kot v hiši.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova potica po receptu moje mame

Mini potičke