Vmes sem v reviji VIP (6/2000) prebrala test aparatov za peko kruha. Gre za povzetek testa, ki so opravili Francozi.
Navajajo nekaj slabosti teh aparatov:
1. Kruh v tem aparatu težko vzhaja, ker v zaprtem aparatu ni dovolj prostora za zračne mehurčke, ki se dvigajo, še najbolje se obnese bel kruh
2. skorja ni lepo zapečena, je podobna toastu, je tanka, ker se stroj postopno segreva in ne daš kruha v toplo pečico.
3. stroj slabo premeša, ker so kavlji relativno majhni in včasih ne dosežejo vseh kotov, tudi oblika kruha ni posrečena oz. ne spominja na hlebec
4. cena 1 kg kruha naj bi bila 250 SIT (Platoon, kaj meniš?)
Pri peki je treba paziti, da imajo vse sestavine sobno temperaturo, natančno se je treba držati recepta in najprej v posodo vliti tekočino (kot to dela g. M. Pečjak-star forum). Najbolj so pohvalili LG aparat, ki se pri nas težko dobi. Severin je dobil oceno 3 (menda to ni tako slabo, nisem zasledila lestvice ocen). Slednji se najbolj obnese pri peki belega kruha, pri peki integralnega pa menda ne.
Ali ima kdo od vas izkušnje s peko integralnega kruha (recimo pol polnozrnate moke pol pa bele)?
Tale test mi je vzel malo volje do nakupa, ampak še vedno si ga malo tudi želim. Včeraj sem ga pekla "na roke", pa sem imela res veliko dela in veliko pomivanja za sabo. Tega res ne bi počela več kot 1x tedensko, čepra je bil kruh res dober....