30. jan 2008 17:05
Tako dramatično pa menda ni.
Mene tole spominja na scene iz otroštva, ko je hodil na obisk en žlahtnik in je imel navado nekaj z nogami ripsati po tleh in tisti njegovi mokasini so vedno puščali sledove na vinilu v jedilnem kotu (in nikoli ni ukapiral, zakaj ga moja mama vedno poseda v dnevno sobo, njemu je bilo pa tako fino v jedilnem kotu...) in po njegovem obisku je mama vedno gledla, koliko črnih lis je obisk pustil. In ti povem, z navadnim vimom so šli vsi ven....S tem, da je naše tričlansko pleme vleklo "ta kratko", kdo bo to pot tisto čistil...
Skratka, jaz sem iz otroštva prinesla izkušnjo čiščenja vinila in zato malo predpostavim, kje se bo kakšen flek poznal....zato me je malo začudilo to, da niste predpostavili, da bodo na vinilu sledovi.
Anyway, fleki od koles grejo čisto lepo dol in ni ti treba z bencinom delati neumnosti - boš še stanovanje zakurila. Gredo dol tudi z acetonom za nohte. In vatico. Lep organiziraj otroke,, vsakemu vatico in lepo na vse štiri, pa naj malo čistijo za sabo (ne bo nežni otroški duši čisto nič škodovalo, če se nauči čistiti za sabo, bodo vsaj videli, kaj materialno pomeni, da se soočiš s posledicami svojih dejanj). Najprej tiste močne madeže (zraven bodo očistili še precej prašnate svinjarije, ki se zažre v vinil), potem pa krpo za tla, topla voda, kapljica čistila na kisli bazi in še čistilno na kisli bazi z rapršilom in naj potem lepo očistijo tla do visokega sijaja. In drugič bodo tako pazili na to, kje puščajo kolo, da bodo verjetno sami dali kakšen podstavek iz papirja/kartona/česarkoli za kolo - če bo še vedno v predsobi.
Ti se boš pa naučila koncepta delitve dela. Ti boš dala inženiring (navodila, kako se čisti), mularija se bo pa naučila čistiti. Pa saj nisi za to v družini, da boš odstranjevala vse madeže, ki jih je pleme naredilo, ka-li?
Če bo kljub temu po tem očiščevalno-vzgojnem procesu ostal kakšen flek, pa naj tvoj soprog v odsotnosti otrok najbolj hude madeže očisti z nitro-razredčilom. To razredčilo je precej nevarno (in se zato ne uporablja v bližini otrok),ima pa ga vsak šofer, ki kaj da nase (s tem se čistijo echt šoferski fleki iz mehanične delavnice) in menim, da imate to čistilo tudi pri vas, samo da ti zanj ne veš.
Vendelina jr.