Cene v zdravstvu
| ally82 je napisal/a: |
| No tole s podaljševanjem izpita je po moje sam lep način zaslužka, razen če maš res take probleme z očmi, res drastično povečanje dioptrije, sicer ne vidim razloga. |
| ally82 je napisal/a: |
| In glede na izvid PAP II, si pa veliko upa te naročit na 3 leta. Ne morš da verjameš. Kolikor jaz vem, ma čist dober argument, da si tam vsako leto. Čuj meni, ko sem nazadnje imela PAP II (se je nazadnje pokazalo, da zaradi vnetja) sem bila naročena na pol leta, kaj tri. |
| balonka je napisal/a: |
| Ligonja jaz imam tudi napisano v izpitni izkaznici vozi s kontaktnimi leči ali očali.Pa nikjer nobeden ne zahteva pregledov.To je samo ožemanje tvoje denarnice in nič drugega. Sem bila tako radovedna, da sem šla gledat na svojo izkaznico do kdaj imam podaljšano izpitno dovoljenje (do mojega 80 leta).Bom lepa starka pa mislim da z veliko slabšim vidom kot sedaj. Tako da se res pozanimaj zakaj moraš ti to delat tako pogosto. balonka |
Zgleda, da je veliko odvisno od tega, s kje si, h ginekologinji hodim v Kranj. Zadnjič sem malo zakrvavela (sem že v tistih lepih letih in sem dve leti brez m.), pokličem in me naročijo takoj drugi dan. Pri pregledu mi da napotnico za porodnišnico v Kr. in sem takoj drugi dan na vrsti. Dobila sem anastezijo, vzeli so mi tkivo za pregled, eno noč sem prespala. Ob pol dvanajstih sem šla v operacijsko, deset do dvanajstih sem bila že zbujena. Račun: 700€, za crknit dobro zaslužijo, še dobro, da plača zavarovalnica. G. mi je dala še napotnico za mamografijo, naročila sem se po telefonu in bila v caa dveh tednih na vrsti. Nekako imam v glavi, da dobiš napotnico za preventivni pregled dojk po petdesetem letu.
Zobarji so pa oderuški že od nekdaj. Od uvedbe evra so cene iz DEM šle v €. Pred štirimi leti me je šest oblečenih keramičnih zob stalo 180000SIT, 250 mark eden, zdaj so pa kar naenkrat ratali evri. Zalivke so bile 6000 SIT, torej 25€. Za tak denar ti danes niti zob ne pregleda.
Lijana Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 27. jan 2008 09:06:47| galyka je napisal/a: |
| Problem je v tem, da če nosiš očala že pri prvi pridobitvi VD, si obsojen na preglede na 5 let (vsaj po dosedanjih izkušnjah).. |
[citat=--balonka--]Ligonja jaz imam tudi napisano v izpitni izkaznici vozi s kontaktnimi leči ali očali.Pa nikjer nobeden ne zahteva pregledov.To je samo ožemanje tvoje denarnice in nič drugega. Sem bila tako radovedna, da sem šla gledat na svojo izkaznico do kdaj imam podaljšano izpitno dovoljenje (do mojega 80 leta).Bom lepa starka pa mislim da z veliko slabšim vidom kot sedaj. Tako da se res pozanimaj zakaj moraš ti to delat tako pogosto. No, jaz sem pa take sreče ,da sem očala dobila po porodu -sicer nizko dioprijo(-1 in -1,25) pa moram na vsakih 6 let podalševati vozniško in seved zraven "častit" še na medicini dela in okulista.Sem pa že prej imela vozniško 5 let!
Lijana, hvala bogu za zavarovalnice! Moj račun za odstranitev krčnih žil na eni nogi in ena noč preživeta v bolnici-skoraj 1200 eur.
Za nove zobe pa še zbiram denar!
BernardaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bučna juha s kokosovim mlekom

Špageti z omako iz bazilike in parmezanom