| atic je napisal/a: |
| tudi mi imamo letos maturantko. Ali mi lahko poveste, kje ste kupile obleko? Hčerka bi rada, da ji obleko izdela šivilja, jaz pa mislim, da je boljše, če jo kupimo v trgovini. Glede na to, da je zelo zahtevna in neodločna, bova za izbiro porabili kar nekaj časa, predvsem pa veliko kilometrov in živcev. atic |
Cena večerje na maturantskem plesu...in vse ostalo
Vendy, kakorkoli obračaš, živčki gredo. Če ne navzven, pa navznoter. Mene vprašaj. Ampak jaz sem imela srečo, ker je hči takšna, da je to hotela imeti čim prej urejeno in je tudi vedela, kaj hoče. Pa smo vzeli pot pod noge, obredli trgovine in trgovine, potem je štafetno palico prevzela teta in prvi obisk v bližnjem mestu čez mejo je bil uspešen. Sta sicer poklicali domov, če smeta odšteti vsoto, kot je za obleko pač bilo treba, in sem rekla, da ja.
Ampak ko po prvih obhodih tako v Mb kot v Lj ni bilo uspeha, je pa malo driske nastalo, in potem sem kot mama mirila in dajala upanje, da bomo pač šivali (imamo krasno šiviljo, ki zna tudi krojiti in svetovati, predvsem je pa polna idej). No, konec je bil potem srečen.
Čevlje smo kupili tako, da se je hči najprej zakadila v ene, ki sploh niso prišle v poštev za maturantskega, ampak ker je nora na čevlje in ker so bili v znižanju, smo pač kupili še te, potem pa še za k obleki (in tudi ti so bili v znižanju, tako da smo za dva para dali manj kot sem jaz potihoma računala za enega).
Hočem reči samo to, da se nam mamam in očetom ter tetam, ki so prirpavljene pomagati, med iskanjem zgodi marsikaj. Kanček dobre volje več od običajnega nikakor ni odveč, predvsem pa prijazna beseda našim dekletom in fantom še kako dobro dene, ko se v vsem tem iščejo.
Je pa res, da je najslabše čakati na zadnji trenutek. Mamamia
mamamia| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Oblekice so z naramnicami, če je pa kakšna kilca preveč pa s kratkimi rokavi. Dolžina - do kolen je najbolje - za dolgo obleko je večina punc še prezelenih. Vendelina jr. |
| Jelenckova je napisal/a: |
| 750€ za izlet?! Kam pa grejo? Mi smo vse 4 leta zbirali denar za izlet, pa še srečolov smo organizirali za maturanstki ples, ko smo bili 3. letnik. Pa sem prepričana, da nismo dali več kot 60.000 za izlet v Španijo in Francijo. Še ostalo nam je nekaj, pa smo porabili za večerjo za valeto.
Jelenckova |
No, naša dva sta bila oba z galileom 3000 na maturantskih izletih, v Grčiji, in je bilo vse prvorazredno. Bivali so v hotelih tik ob obali, oba sta rekla, da so bile sobe izjemno lepo opremljene, vse čisto, osebje prijazno, zajtrk samopostrežni z veliko izbiro jedi, iz sobe so tako rekoč stopili na plažo, kjer koli da so se zadrževali. Večji del so imeli polpenzion, samo dva ali tri dni je bil le zajtrk in so morali sami kupit druge obroke. Pa še takrat, ko so imeli večerjo, so jo prešpricali.
Tako da ne vem, kaj so na galilelu govorili vam in kaj od tega potem ni bilo, da je vse skupaj zate sranje. Pri nas (gre za dve različni mariborski gimnaziji) so bili otroci zelo zadovoljni, za povrh so zelo veliko videli (niso se zadrževali v enem kraju, ampak so potovali po Grčiji, le zadnja dva dneva so bili na istem mestu).
Da pa je "sranje" pa verjamem v toliko, ker maturantje ga gredo na ta izlet "srat" ne pa gledat, kakšne so sobe in kaj bodo jedli. Tujina pa ni veliko dražja, da izleta pod 500 evrov ni, je pa tako ali tako jasno. Mi smo našima dali po 200 evrov žepnine zraven, pa je bilo za hrano in pijačo v enem tednu dovolj, sta rekla, pa še nakupila sta nekaj malenkosti. In moja dva tudi kaj spijeta, daleč od tega, da bi bila abstinenta in en teden živela le na vodi.
Je pa res, da se razlikujemo v pričakovanjih in v tem, kaj je drago, kaj poceni in kaj je še sprejemljivo za določeno ceno.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.