Tarte tatin z jabolki
| Teja 30 je napisal/a: |
| Mene pa zanima kdaj sejete kitajsko zelje? Jaz sem ga sejala po navodilu iz vrečke - avgusta, pa mislim, da je to precej prepozno, saj še vedno ni naredilo glav (no, sedaj jih verjetno tudi ne bo, ker je že prekrit s snegom). Teja 30 |
Če ga naredite tako, kot topel regrat......je krasen, lahko s fižolom. Precvrta slanina, česen, da zadiši, čisto malo mk+oke, potem pa kis in takoj na zelje. Seveda soljeno in malo poprano.
ja, ovčka, saj mi delamo regrat tudi s krompirjem. No, kitajsko zelje lahko mirno narediš dsamo, brez dodatkov, samo toplo, kot sem napisala, ima res poseben okus.
Eno zvrhano jedilno žlico na kockice narezane pancete (po moje najboljša možnost), mala žlička moke, 2 do 3 zrna česna (kokikor imaš rada okusa po njem), za sol in kis boš vedela, a ne? pa za poper tudi. Kis ravno toliko ohladi vse skupaj, da lahko takoj poliješ po narezanem zelju. poskusi na malo širše rezance, pa seveda vsa stebla pusti zraven, tista so najboljša, ko tako hrustajo. zadosti natančno? če ne, povej.
Dober tek in - poročaj!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tarte tatin z jabolki

Srbski pasulj