Madeži od sveče

Najprej vsem vse lepo v novem letu.

A mi lahko kdo svetuje kako odstranim vosek od sveče iz čipkastega prtička.Bila sem nerodna pa se mi je vosek polil po prtičku.

Že v naprej hvala za nasvet.

brusal

Odstranjevanje voska s časopisnim papirjem Se je v tkanino vašega oblačila zažrl vosek? Ste poskusili že vse mogoče, pa ga ne morete spraviti ven? Rešitev je povsem enostavna. Madež iz voska prekrijte z navadnim časopisnim papirjem in ga zlikajte. Zaradi vročine se bo vosek prijel na časopisni papir in tkanina bo kot nova. vir:http://www.topshop.si Kristalka
ja, tako, z likalnikom katka
Če je sveča oljna, se bo na prtičku poznal flek - iz izkušenj. Potem poskusi odstranit še oljni madež, najbolje z Meglio-m. mmbrlan
Pa ne z delom časopisa, ki je natiskan, ker bo ostala barva od črk. Z dežja pod kap. rimljanka
bolje kot s časopisom je s kuhinjskimi papirnatimi prtički daga
Zdi se mi, da je res bojazen, da bo natiskan od črk. Poskušaj prtiček dat za nekaj ur v zmrzovalno skrinjo. Pozdravček!
Jaz vzamem navadno kar papirnato vrečko, tisto rjavo, kot jih imajo na tržnici za sadje. Loni Makaroni
Hvala vam za nasvete,sem jih zelo vesela,danes bom poskusila tisto z likalnikom,ker v skrinjo sem že dala,pa ni šlo dol,ko sem potem strgala z nožem. Lep pozdrav vsem! brusal
Hojla! Če boste pivnali vosek s časopisom bodite pozorni da boste pivnali s tisim delom kjer ne bo teksta. To se mi je zgodilo prvič ko nisem bila pozorna na prtu se mi je poznal tekst vosek sem pa odstranila. To je bilo smeha! mijamarija
Lahko se pa vzame navadem bel list papirja gasperp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti