Slaba dva meseca je, kar sem prišla iz Egipta.
Nisem bila na križarjenju ampak nastanjena v Hurgadi, od koder smo delali izlete, Luxor, Kairo, koralni greben., Hurgada sama, ljudje.
Kot pravi Katka, nepozabno, takoj bi ostala še teden ali dva.
Kot pravi Katka, pazi na razne kreme v tortah, jej je olupljeno sadje. Moram pa dodat, da sem sama vse to pazila, pa kljub temu zbolela. Nihče drug v skupini ene 12, kar nas je bilo Slovencev skupaj v hotelu. Le jaz, pa kaj, nimaš kaj. Skratka, ena noč bruhanja in driskanja.
Če kdo zboli, ne se mučit z našimi zdravili, ker slabo pomagajo in zadevo le zavlečeš, v lekarno pojdi po njihova (brez skrbi, saj so farmacevtska), vodič pomaga, da veš katera vzet. Skratka, iz te skupine so zadnje dni eni jedli neolupljena jabolka, jedli želeje, pa nič zboleli. Torej je vse odvisno koliko si odporen. Mislim, da je precej subjektivo tudi, kako tvoj organizem reagira tudi na mikroklimo, ni vse odvisno le od hrane.
Je bila sodelavka poleti na križarjenju, tam so pa (lahko da slučajno) vsi driskali in po pol skupine ni moglo na posamezne izlete.
Glede oblačil ne skrbi preveč, npr. na ulici Hurgade, no zame pomeni da si normalno oblečen s krilom čez kolena, srajca s kratkomi rokavi in to je njim čisto v redu. Ne moreš pa se načudit, tudi Slovenkam, da ob domačinkah na plaži, (fantje domačini so"seveda" v kratkih hlačah), ki so oblečene v dolge pajkice in mikice, odvržejo modrce. Bil je tudi ramadan, kjer ne velja vzdržnost le pri hrani in to mi je bilo pa res žaljivo do domačinov in njih. tradicije in kulture.
Posebno poglavje so ljudje, tudi trgovci. Res so zvijačni, so pa tudi prijetni kot ljudje in če se z njimi razgovoriš, so pa zelo prijazni in gostoljubni.
Skratka, če si odprt in sproščen, brez malih predsodkov, ti Egipt "sede", da se želiš še vračat. In jaz se zagotovo bom!
Malo sem e razgovorila, mogoče ne čisto v tisto smer, kar te zanima. Če te zanima kaj konkretnega vprašaj!
Predvsem se pa lepo imej in UŽIVAJ!
Pozdrav
juma