Želatina

Imam problem.....

Biskvit za torto je pečen, vse je pripravljeno za nadev, ampak..... ko sem odprla omaro ni bilo not želatine v lističih. Vedno delam samo s to želatino.

Ampak... sem našla še eno jedilno mleto. Kako in s kakšno količino naj nadomestim 6 lističev?

Res bi bila ful ful hvaležna za pomoč...

Morska medvedka, 6 lističev želatine = 10 g.

Na tvoji vrečki pa tudi sigurno piše, koliko želatine vsebuje.

Pa navodila za uporabo imaš tudi sigurno na embalaži.

Blanchy
Za 1/2 litra tekočine uporabiš 6 listov želatine = 10 g jedilne mlete želatine (1,5 mala zvrhana čajna žlička). Preverila sem na ovitku listov želatine in v navodilih mlete želatine. Veliko sreče pri izdelavi nadeva. lipa1
Hvala hvala. Grem v akcijo
Ali obstoji "vegetarijanska" želatine? Nekaj, kaj se lahko uporablja kot želatina, pa da ni živlaskega izvora. Rada bi delala ledeno ali skutno torto, pa, če bi v njo raj dala nek primerni nadomestek namesto prave želatine. KornelijaPT
Obstaja agar agar, kupiš pa ga v bio trgovinah alla Kalček, Jablana...

....v mikrobioloških laboratorijih ga uporabljajo na kile..............

rimljanka - zasebno mnenje

da bakterije in plesni gor gojijo - bljak!  pol pa tist posušijo, zmeljejo in pošljejo v kalček in jablano.....

LP

cervus
...po tem pa rata še bolj okusno!!! Saj malo Penicilina (zelena plesen) le ne bo škodovala!! Sedaj resno: kako po tem treba uporabljati ta agar-agar za izdelavo tort? Namreč, lahko bi ga dobila iz mikrobiološkega laboratorija ampak tam ne bi bilo napotkov za uporabo za peko torte! KornelijaPT
http://plus.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4037 http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7013 meni je že malce ušlo iz glave, ker nisem že dolgo nič delala z agarjem...

KornelijaPT, pred uporabo vseeno poglej, ali gre za agar agar ali gre za hranilni agar (verjetneje), slednjemu je pridano čuda enih reči. Saj veš, bakterije imajo rade hrano, agar agar je zanje samo medij, podlaga, iz njega pa ne dobijo tako rekoč nič uporabnega.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti