Koliko premorete tistih pravih prijateljev predvsem pa prijateljic
| harmonika je napisal/a: |
| pozdravljene zdaj pa vam bom jaz napisala zgodbo prijateljstva,"imam"eno prijateljico,ki me pokliče ko kaj potrebuje,ko potrebuje varstvo za otroke,kakšen nasvet za šolo...,ko pa jaz njo potrebujem pa mi nikoli ne ustreže al nima časa,ali gre kam z svojimi prijatljicami ven in sedaj naj vam povem še to ,da je imela pred kratkim rojstni dan in so šle ženske ven jest-ampak brez mene-jaz bi bila dobra samo za varuško pa me sedaj zanima A JE TO PRAVI PRIJATELJ?da o tem ko sva z možem gradila hišo in o kupu namišljenih zahrbtnih prijateljev niti ne govorimKAJ JE PRIJATELJSTVO'jaz sem ful dobra duša in vsakemu usrežem ,pomagam kaj pa meni!ampak že dalj časa razmišljam kako biti močna oseba in reči NEEEEE NEE MOOREEMMM!!!!!!!harmonika |
To zame niso prijatelji.
Tudi moji najboljši prijateljici imata vsaka svojo družbo, s katero se dobivata tudi brez mene, in me to sploh ne moti. Imam tudi jaz družbo, ko onidve nista vabljeni zraven, pa iz tega nihče ne dela problema. Res je sicer, da me ena od njiju veliko krat povabi s seboj in če sem razpoložena, grem zarven (ker poznam večino teh žensk) , če mi ni pač ne grem.
Je pa res, da me ni nobena nikdar rni prosila, naj jaz zanjo nekaj delam, tačas ko se ona z drugimi zabava.
Prijateljstvo je dvosmerna cesta, kar dajemo, to dobivamo. Če se nam zdi, da več dajemo, kot dobivamo, se je treba vprašati, zakaj je tako. Sem pa prepričana, da odkrit pogovor rešuje vse.
Mamamia
mamamia| Katarina K je napisal/a: |
| Harmonika, že ime si si dala tako, da se takoj opazi, da se razteguješ in prilagajaš na vse pretege. |
harmonika, saj ti nihče nič noče. Rekli smo ti le, da nikakor niso prijatelji ljudje, ki pridejo k tebi ali pote le takrat, ko nimajo drugam, ko jim je pa lepo, se nate niti ne spomnijo.
Za razliko od sorodnikov si lahko prijatelje vsaj izbiramo. In nauči se reči ne. Sama vem, kako zelo težko je to, sem šla skozi to fazo, da sem bila vedno vse pripravljena narediti, ko sem pa sama, od teh istih, potrebovala pomoč, je ni bilo od nikoder. In ko sem prvič rekla ne, je bilo malo začudenja, ko sem drugič rekla ne, so bile znova dvignjene obrvi, ko sem sama prosila za uslugo pa so mi ustregli brez besed.
Sicer pa prijatelje in znance vsi po malem kategoriziramo. Med njimi so taki, ki jim zaupamo do obisti, se nanje lahko zanesemo in oni na nas, so takšni, ki jim zaupamo malo manj, a so nam še vedno ljubi in se radi z njimi družimo, čeprav nismo v zelo pristnih odnosih, so pa tudi zgolj znanci, s katerimi se sploh ne družimo, razen če priložnost nanese za kašno pijačo ali klepet. In vsaka od teh skupin zapolni delček tistega, kar potrebujemo.
Ti kar bodi mati Tereza, zakaj pa ne, če se v tej vlogi dobro počutiš in si jo sama izbrala.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom

Suši z zelenjavnimi polpeti