živjo. za rojstni dan sem dobila avtomat za peko kruha. sedaj malo prizkušam kruhek... zelo dobrodošli bi mi bili kaki recepti za pripravo kruha (polnozrnati, s sadjem ...). zahvaljujem se vam za pomoč.
Katarina
katarinapust
živjo. za rojstni dan sem dobila avtomat za peko kruha. sedaj malo prizkušam kruhek... zelo dobrodošli bi mi bili kaki recepti za pripravo kruha (polnozrnati, s sadjem ...). zahvaljujem se vam za pomoč.
Katarina
katarinapust
Sama lahko začneš eksperimentirat po navodilih, ki so bila priložena kruhomatu, v kombinaciji z navodili z vrečke z moko. Dobijo se že pripravljene mešanice za različne vrste kruhov, tudi temnih in polnozrantih, pa z raznimi semeni. Tudi sama sem začela tako, potem ko sem se naučila s pripravljenimi mešanicami, sem se lotila lastnih receptov.
Pa saj je podobno: osnovno pravilo je 3,5 dl vode in žlica olja na pol kg moke, jaz dam na to količino vrečko suhega kvasa, žličko soli, po vrhu moke pa potresem bučnice, sončnična semena,s ezam ali kar imam pri roki. Vključim basic program in aparat opdrem, ko je kruh pečen.
Le ko delam koruznega, dam eno tretjino koruzne moke in dve tretjini bele, pa pol vode in pol mleka, žlico ali dve koruznega zdroba dam v moko, ostalo kot običajno: sol, maslo, včasih dodam sesekljane bučnice, včasih pa nobenega zrnatega dodatka.
Sicer pa je tu veliko večjih mojstric kruhopeke kot sem jaz, ampak tele osnove ti morda na začetku pomagajo, dokler ne obvladaš naprave.
Veliko uspeha ti želim, Mamamia
mamamiaJaz pečem nekako tašnega:
4 dl vode, 2 žlici olivnega olja, žlička soli in žlička sladkorja, 17 dag ostre moke, 3 dag ovsenih ali pšeničnih kosmičev, 7 dag pirine moke, 7 dag ržene moke, 10 dag ponozrnate moke, 11 dag moke tip 850, suh kvas. Če je moka presuha, je treba dodat še malo vode.
marelicaPolnozrnat kruh je sam po sebi rahe edino iz pirine moke. Dober pride tudi iz pšenične polnozrnate moke z dodatkom vsaj1/3 polbele moke. Z dodatkom jogurta,kefirja,pinjenca ali kislega mleka ga precej zrahljate. Namesto vode lahko uporabite mineralno z mehurčki. Tudi nekaj limoninega soka deluje rahljalno.Samo iz pšenične moke brez naštetih dodatkov pride zelo zbit.
Tu je še moj recept
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4749
Uspešno peko želim
AkiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčki s paradižnikovo omako

Brownie z marelicami